50 danske biler er ramt af stenkast på samme sydsvenske motorvej

Antallet af stenkast mod danske biler på den sydsvenske motorvejsstrækning E65 bliver ved at stige. Politiet har endnu ingen mistænkte i sagen.

 
Mange danske biler er blevet ramt af stenkast på bl.a. den sydsvenske motorvejsstrækning E65. Der er endnu ingen afklaring om, hvem der kaster stenene. Video: Tobias Kobborg. Redigering: Sarah Sander. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

50 danske biler er nu blevet ramt af stenkast på den sydsvenske motorvejsstrækning E65, som hyppigt benyttes af pendlere til og fra Bornholm.

Det oplyser politiet i Ystad til Berlingske.

Flere medier har de seneste dage omtalt, at svensk politi har modtaget et stort antal anmeldelser om stenkast mod biler på E65, som løber mellem Skurup og Ystad.

Sagen er opsigtsvækkende, fordi samtlige af de ramte biler er danske. Ingen andre nationaliteter, herunder svenskere, er blevet ramt af stenkastene.

Mange danske biler er blevet ramt af stenkast på den sydsvenske motorvejsstrækning E65. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkivfoto).

Svensk politi har endnu ingen mistænkte i sagen om de mange stenkast mod danske biler på den sydsvenske motorvej E65. Politiet har heller ikke nogen indikation af motivet endnu.

»Vi har ingen mistænkte personer i øjeblikket. Vi arbejder nu på at kortlægge alle anmeldelserne,« skriver politiinspektør Patric Nihlén fra politiet i Ystad i en e-mail.

Selvom stenkastene på E65 går tilbage til april, er antallet af anmeldelser først for alvor eskaleret over de seneste dage, efter at Rigspolitiet mandag udsendte en advarsel til danske bilister på den sydsvenske motorvej.

I fredags havde svensk politi modtaget fem anmeldelser.

I går, da Berlingske skrev om sagen, var antallet oppe på 33. Og i dag er antallet af anmeldelser altså oppe på 50.