Venstre-medlemmer: Inger Støjberg bør gå af

Venstre-medlemmer kræver Inger Støjbergs afgang. Det skriver de i et debatindlæg, som kommer efter Instrukskommissionens delberetning.

Inger Støjberg møder hård kritik fra Venstre-medlemmer, der mener, at hun ikke kan fortsætte som partiets næstformand. Kritikken kommer efter Instrukskommissionens delberetning, hvor hun får kritik for sin rolle i sagen om adskillelsen af asylpar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

25 Venstre-medlemmer mener, at Inger Støjberg bør gå af som næstformand i partiet. Venstre-medlemmerne mener, at Instrukskommissionens delrapport er så alvorlig, at hun ikke længere bør repræsentere partiet som næstformand.

»Vi mener ikke, at Venstre – et parti bygget på rodfæstede værdier om retsstat og respekt for loven – er tjent med Inger Støjberg som næstformand,« skriver Venstre-medlemmerne i et debatindlæg til Jyllands-Posten.

De mener, at kommissionsrapporten står i skærende kontrast til det, som de kalder for kontinuerligt spin på sociale og traditionelle medier fra Inger Støjberg.

Særligt Facebook-opslaget, hvor Inger Støjberg skriver, at kommissionen har afdækket, at hun er »inderligt imod barnebrude«, vækker forargelse hos Venstre-politikerne.

De mener, at det er problematisk, at næstformanden i det største borgerlige parti taler imod en kommission, der i det seneste år har gennemtrawlet tusindvis af mails, dokumenter og notater i sagen.

Venstre-medlemmerne gør det klart, at de ikke har i sinde at fælde en juridisk dom over Støjberg, men, at de mener, at det kræver mere og andet at være næstformand i Venstre end det, Inger Støjberg har præsteret.

De skriver, at det at være næstformand i Venstre kræver en dyb og uophørlig tilknytning til de liberale retsstatsprincipper, som Danmark og den vestlige verden er funderet på, og at man uanset hvilke interesser, der er på spil, altid skal have hjemmel i loven.

De skriver, at det er uacceptabelt, at Inger Støjberg, som det fremgår af delberetningen, har ignoreret loven. De mener, at det kræver fordømmelse, uanset om det er en egentlig tjenesteordre hun har givet eller ej.

I debatindlægget argumenterer de for, at de liberale principper er under pres fra både den yderste højrefløj og venstrefløj, og at det derfor er nødvendigt, at liberale kræfter må stå imod og kæmpe for retsstaten og demokratiet.

De skriver, at den kamp ikke kan ledes af dem, som leder angrebet mod det, som Venstre burde stå for.

»Inger Støjberg må gå af,« afslutter de.

Debatindlægget er skrevet af:
Simon Lindkær Andersen, medlem af Venstre; August Stengaard, medlem af Venstre; Diego Flores, medlem af Venstre; Christian Broholm Andersen, medlem af Venstre; Anne Sofie Vestergaard Poulsen, medlem af Venstre; Casper Pedersen, folketingskandidat (V); Sigurd Hilligsø Andersen, medlem af Venstre; Jenny Tram Nguyen, medlem af Venstre; Martin Voergaard, medlem af Venstre; Lasse B. Sørensen, medlem af Venstre; Alexander Jonsbak, medlem af Venstre; Carl Wengel Grauballe, medlem af Venstre; Nikolaj Leed Henriksen, medlem af Assens Byråd (V); Sebastian Lauge Just Madsen, medlem af Venstre; Lai Christian Balsig, medlem af Venstre; Juliane Jenvall, medlem af Venstre; Tobias Damkjær Karsbæk, medlem af Venstre; Michael Gasberg, medlem af Venstre; Rasmus Thingholm, medlem af Venstre; Casper Schrankenmüller, medlem af Venstre; Casper Enevoldsen, medlem af Venstre; Marius Legaard Kopart, medlem af Venstre; Frederik Bast, medlem af Venstre; Christian Kromann, tidligere medlem af Middelfart Byråd (V); Karen Frese, medlem af Venstre.