V-ordfører vil se på bevægelse i folkeskolen efter kritik

Undervisningsordfører Anni Matthiesen (V) vil hjælpe lærere med at få elever til at bevæge sig mere i skoler.

PLUS-historie. Fire ud af fem skoleelever svarer i ny undersøgelse, at de synes, at deres skoledag er blevet for lang. Men størstedelen svarer også, at de trives i skolen. (se Ritzau historie 070910) Se Ritzau: Skoleelever skal inddeles efter interesser og modenhed. ARKIVFOTO: BM : Artikel om skolestørrelser .Elever i spisefrikvarteret på Hadsundvejens Skole i Randers. Skolen er en kommuneskole og skal lukkes til sommer. ( obs: Der er generel fototilladelse til billederne fra skolen og forældre.). (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er brug for justeringer, men ikke vidtgående ændringer, i reformen om folkeskolen.

Det mener både Venstre og Socialdemokratiet, efter at Jyllands-Posten torsdag kunne berette om en rapport fra Undervisningsministeriet med kritiske konklusioner.

Rapporten kommer, samtidig med at partierne i Folketinget forhandler om justeringer af reformen, der blev lavet i 2014.

- Vi skal følge hele udviklingen om skolereformen. Der er ting i rapporten, som er bekymrende, siger Anni Matthiesen, som er Venstres undervisningsordfører.

VLAK-regeringen fremsatte i september et udspil med forslag til at justere reglerne for folkeskolen.

Børnenes bevægelse i folkeskolen er et af de områder, der ifølge rapporten er gået i den forkerte retning. Børnene får simpelthen bevæget sig for lidt.

- Det er rigtig ærgerligt. Vi ved, at dér, hvor det fungerer, og hvor man har taget bevægelse ind på en rigtig god måde, der ser man, at eleverne trives bedre, siger Anni Matthiesen.

Hun mener, at det tyder på, at man på nogle skoler mangler inspiration til at få bevægelse ind som en naturlig del af skolehverdagen.

- Jeg ved, at blandt andet Dansk Skoleidræt og de store idrætsorganisationer er i gang og kæmper en kamp for at få det bredt mere ud.

- Det kan være, at vi fra Christiansborg skal have mere fokus på, hvordan vi hjælper dem.

- Og hvordan vi hjælper lærerne til at få værktøjer, de kan trække med ind i skolehverdagen, så de får bevægelse til at fungere på en god måde, siger Anni Matthiesen.

Både hun og Socialdemokratiets undervisningsordfører, Annette Lind, mener, at skolerne skal holde fast i varieret undervisning, der blev indført for fire år siden med længere skoledage, bevægelse og lektiehjælp.

- Grunden, til at vi lavede folkeskolerammerne om, var, at vi kunne se, at der var for mange børn, som ikke kunne læse, skrive og regne godt nok til at tage en ungdomsuddannelse.

- Der var brug for, at vi lavede nogle forandringer, siger Annette Lind, hvis parti sad ved regeringsmagten i 2014. Venstre var også med i reformen om folkeskolen.

/ritzau/