Tidligere Støjberg-rådgiver får topjob på Frederiksberg

Inger Støjbergs tidligere spindoktor, Mark Thorsen, har fået nyt job. Han skal være kommunikations- og formidlingschef i Frederiksberg Kommune.

Mark Thorsen, der er tidligere særlig rådgiver for udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), er tiltrådt i jobbet som kommunikations- og formidlingschef i Frederiksberg Kommune. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Mark Thorsen, der er tidligere særlig rådgiver for udlændinge og integrationsminister Inger Støjberg (V), er tiltrådt i jobbet som kommunikations- og formidlingschef i Frederiksberg Kommune.

Det skriver Danske Kommuner, der har fået det bekræftet af både kommunen og Mark Thorsen selv.

Thorsen var i to omgange særlig rådgiver for Støjberg og har siden 2009 arbejdet for Venstre på Christiansborg. Han har i den periode været en markant figur på Christiansborg og har i den periode haft en stor indflydelse i Venstre.

Siden valget har Mark Thorsen skrevet klummer om dansk politik i Ekstra Bladet. Men det er han stoppe med på grund af sit nye job, skriver Danske Kommuner.

Nu skal Thorsen på Frederiksberg Rådhus blandt andet lede kommunikationsafdelingen samt borgmesterkontoret, og han skal derfor blandt andet stå for pressehåndtering, taleskrivning og politisk rådgivning af den konservative borgmester, Simon Aggesen.

Lone Loklindt (R), der er rådmand på Frederiksberg, er dog lidt betænkelig ved, at man ansætter en mand med en politisk fortid i en stilling, der skal kunne betjene hele byrådet.

»Fra nu og frem til valget vil der være fokus på, om embedsmændene betjener hele kommunalbestyrelsen loyalt eller kun borgmesteren. Det tror jeg er helt naturligt, når det begynder at gå valgkamp i den,« siger hun til Danske Kommuner.

Hun vil dog ikke blande sig i ansættelsen.