Tidligere minister vil være landsformand for Liberal Alliance

Den tidligere undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil være landsformand for Liberal Alliance, når der til foråret skal vælges en ny.

Foto: Thomas Lekfeldt

Den tidligere undervisningsminister og folketingsmedlem Merete Riisager håber at kunne indtage landsformandsposten i Liberal Alliance, der bliver ledig, når den nuværende Leif Mikkelsen efter 11 år på posten trækker sig til foråret.

»Leif Mikkelsen har været med helt fra partiets begyndelse og har utrætteligt arbejdet for den liberale sag. Vi skylder ham en stor tak for hans mangeårige indsats. Heldigvis har Merete tilkendegivet, at hun ønsker at stille op til posten som landsformand,« siger gruppeformand, Ole Birk Olesen, i en pressemeddelelse.

I partiets folketingsgruppe glæder man sig over, at den tidligere undervisningsminister gerne vil være formand for landsorganisationen.

»Der var rigtigt mange i Liberal Alliances bagland, der var kede af at miste så stærk en profil som Merete, dengang hun valgte at sige farvel til politik. Derfor er vi meget glade for, at hun har valgt at kandidere til at stå i spidsen for vores organisation.«

Merete Riisager genopstillede efter eget ønske ikke til folketingsvalget i juni. Hun vidste ikke, hvad fremtiden ville bringe, men glædede sig til at få mere tid med familien, har hun tidligere fortalt Berlingske.

Hun sad i Folketinget fra 2011 og frem til valget i sommer, og hun understregede overfor Berlingske, at det havde været en »fantastisk priviligeret« tid i politik, men at hun ønskede at stoppe, mens legen er god«, længere havde lysten.

Og nu har hun altså genfundet lysten til at lege med og igen at være en del af dansk politik.

»Jeg stiller op til landsformandsposten, fordi jeg mener, at der lige nu er mere behov for Liberal Alliance end nogensinde. Systempartierne skal have kamp til stregen. Danmark blev rigt, trygt og velfungerende gennem foretagsomhed, foreningsliv og frihedsrettigheder, og Liberal Alliance spiller en vigtig rolle i kampen for denne gyldne opskrift,« siger  Merete Riisager i en pressemeddelelse og gør det klart, at hun håber at kunne hjælpe »Alex, Ole og Henrik ved at samle det liberale bagland om denne opgave«.

Partiets nye landsformand vælges af medlemmerne til Liberal Alliances landsmøde i foråret 2020. Liberal Alliance består af en politisk og en organisatorisk del. Landsformanden er den organisatoriske dels leder og fungerer også som bindeled mellem den politiske og organisatoriske del af partiet.

Liberal Alliance havde et forfærdelig folketingsvalg og gik fra 13 til fire mandater. Det kostede bl.a. Anders Samuelsen sit sæde i Folketinget. For nyligt blev krisen i partiet lidt værre, da både partiets tidligere gruppeformand Christina Egelund og en af partiets strateger Simon Emil Ammitzbøl-Bille forlod partiet.