Støjberg: »Det er den største mistillidserklæring, jeg kan få fra min egen formand«

Inger Støjberg er skuffet over Venstre-flertal, der vil sætte hende for en rigsret. Jeg er skuffet over min formand, lyder det.

 
»Det er den største mistillidserklæring, jeg kan få fra min egen formand«, siger Inger Støjberg. Video: Philip Davali/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere

»Som jeg har sagt før, så dør man jo altså ikke af at komme for en rigsret. Men det er en alvorlig sag at skulle for en rigsret. Men sådan er det.«

Sådan lyder de første ord fra Inger Støjberg efter et gruppemøde i Venstre, hvor et flertal i folketingsgruppen bakkede op om en rigsretssag mod hende.

»Jeg ved, at jeg ikke har givet nogen ulovlig ordre til nogen. Det er blevet bakket op af samtlige vidner, og det har Instrukskommissionen også skrevet i deres beretning,« siger Inger Støjberg.

Venstre stemmer for en rigsretssag mod dets eget medlem Inger Støjberg (V) for ulovlig adskillelse af asylpar. Ni stemmer dog imod.

Støjberg er skuffet, fortæller hun:

»Jeg er skuffet over, at det er min egen formand Jakob Ellemann-Jensen, der inviterer resten af Folketinget til at rejse en rigsretssag i mod mig. Det er også derfor, at jeg overvejer, hvad der skal ske. Jeg kan bare konstatere, at det er sådan, det er,« siger Inger Støjberg:

»Det er den største mistillidserklæring, jeg kan få fra min egen formand«.

Inger Støjberg afviser ikke, at hun er på vej ud af Venstre. Det må man forstå er en af mulighederne, hun overvejer. Men hun har endnu ikke truffet en beslutning og fortsætter torsdag arbejdet som Venstres retsordfører indtil en anden beslutning må blive truffet.

Hun fastholder, at hun »ikke ville kunne se sig selv i øjnene«, hvis ikke hun havde grebet ind over for mindreårige asylpar.