Stærkt omdiskuteret billede er fjernet fra Mette Frederiksens sociale medier, og familien overvejer sagsanlæg: »Det begyndte at blive farligt for Nick«

Adskillige trusler, grove kommentarer og hadbeskeder på sociale medier har nu fået faren til drengen, der rakte »fuck« på et stærkt omdiskuteret billede på Mette Frederiksens sociale medier, til at bede statsministeriet om at fjerne det fra alle statsministerens profiler.

Statsminister Mette Frederiksen (S) smilede, da hun 18. marts besøgte Bavneskolen i Dalby på Midtsjælland. Men i baggrunden sad Nick Larsen fra 9.a, og han var mindre imponeret over statsministeren. Tim Larsen har oplyst, at han er okay med, at Berlingske bruger dette billede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vakte mildest talt opsigt, da statsminister Mette Frederiksen (S) for nylig lagde et billede op fra et skolebesøg på Bavneskolen i Dalby på sociale medier.

Bag en smilende statsminister, som havde akkompagneret billedet med en positiv tekst om børn, der var glade for at være tilbage i skole, sad nemlig Nick Larsen fra 9.A med en udstrakt langefinger.

Men nu er opslaget ingen steder at finde på Mette Frederiksens profiler på sociale medier.

Da opslaget gik viralt, stemplede nogle prompte Nick Larsen som frihedskæmper, og den corona- og regeringskritiske forsamling Men In Black, var hurtige til at lægge vejen forbi skolen for at hædre Nick Larsen. Adskillige andre tøvede ikke med at udtrykke deres vrede i kommentarspor på sociale medier, hvor Nick Larsen blev kaldt for »møgunge«, »uopdragen« og adskillige andre ting.

Desuden fortæller Nick Larsens far, Tim Larsen, nu, at både Nick Larsen og familien sidenhen har modtaget adskille hadbeskeder fra fra folk, der var vrede på drengen.

»Jeg føler ikke, at Nick kan færdes nogen steder, hvor man er langt væk fra ham. Der er ligefrem folk, der har skrevet, at han skulle have hugget hovedet af,« siger Tim Larsen.

Det fik ham til at bede Statsministeriet om at fjerne billedet fra alle Mette Frederiksens profiler på sociale medier, fordi mængden af ubehagelige beskeder var overvældende.

»Og utroligt nok er det lykkedes at få det slettet,« siger han.

Ifølge Tim Larsen spurgte Socialdemokratiet, om man kunne nøjes med at slette kommentarerne til opslaget, men selv ønskede han at få opslaget slettet helt, og det blev partiet og Tim Larsen enige om at gøre.

Socialdemokratiets pressetjeneste bekræfter, at man har valgt at fjerne opslaget på anmodning af en far til en elev fra Bavneskolen.

»Socialdemokratiet har fjernet opslaget på Facebook og Instagram med billede fra statsministerens besøg på Bavneskolen i Dalby. Det sker efter ønske fra faren til en af eleverne, der ovenpå den efterfølgende omtale har modtaget hadefulde beskeder,« skriver Socialdemokratiet til Berlingske.

Overvejer sagsanlæg

Familien overvejer i øjeblikket, hvad næste skridt bliver. Tim Larsen mener nemlig ikke, at der er indhentet tilstrækkelig tilladelse til brug af billedet på sociale medier.

»Vi overvejer en sag, for der er nogle GDPR-regler, der ikke er blevet overholdt,« siger Tim Larsen, som dog tilføjer, at man ikke har undersøgt muligheden yderligere.

Statsministeriet oplyser, at skolen har stået for at indhente mundtligt samtykke fra forældre til, at der kunne tages billeder og video i forbindelse med statsministerens besøg. Tim Larsen bekræfter, at han er blevet kontaktet af skolen, men han holder fast på, at han ikke har givet tilladelse til, at billedet måtte bruges på statsministerens sociale medier.