Sofie Carsten Nielsen efter omfattende kritik i anonymt brev: Vi kommer til at forbedre arbejdsmiljøet hos De Radikale

De Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, kan ikke genkende den »grænseoverskridende og konfliktskabende ledelseskultur«, som en række tidligere ansatte i partiet beskriver i et anonymt brev. Men hun forsikrer, at Radikale Venstre vil forbedre arbejdsmiljøet på Christiansborg.

»Der er ikke flere, der skal blive syge af at arbejde i Radikale Venstre,« lyder det i et brev, som en række tidligere medarbejdere i partiet har skrevet, og som retter en markant kritik mod ledelsen i Sofie Carsten Nielsens parti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En lang række tidligere ansatte hos De Radikale retter i mandagens Berlingske en omfattende kritik af arbejdskulturen i partiets centrale sekretariat på Christiansborg.

I et fem sider langt brev, som avisen bringer i sin helhed, beretter ti tidligere ansatte anonymt om talrige konkrete episoder, som blandt andet har betydet, at flere er blevet sygemeldt med stress og angst.

I forbindelse med omtalen af brevet, der beskriver »en grænseoverskridende og konfliktskabende ledelseskultur« i sekretariatet i Sofie Carsten Nielsens parti, efterspurgte Berlingske et interview med De Radikales leder, men hun ønskede ikke at stille op.

Mandag er det dog lykkes for Politiken at tale med Sofie Carsten Nielsen, og til avisen forsikrer hun, at partiet allerede har taget en »lang række initiativer« i forhold til at forbedre arbejdskulturen, ligesom man har »entreret med eksterne arbejdsmiljøkonsulenter«.

»Vi har medarbejdere, der er meget glade for deres chefer nu. Og selvfølgelig kan man forbedre arbejdsmiljøet, og det kommer vi også til at gøre. Der er sat en lang række initiativer i gang,« siger hun til Politiken.

I det fem sider lange brev oplistes som beskrevet en stribe eksempler, der ifølge de tidligere medarbejdere har ført til, at flere har været sygemeldt med blandt andet stress, angst og depressioner og fortsat døjer med psykiske mén.

»Vi har ingen personlig vinding i dette opråb. Tværtimod. Men nok er nok. Der er ikke flere, der skal blive syge af at arbejde i Radikale Venstre,« lyder det i brevet.

Af Politiken bliver Sofie Carsten Nielsen spurgt, hvorvidt hun er enig med de tidligere medarbejdere i, at Radikale Venstre har haft en »grænseoverskridende og konfliktskabende ledelseskultur«?

Her svarer den radikale leder, at »jeg kan ikke genkende det«.

»Men man kan aldrig tage oplevelser fra folk,« tilføjer hun.

»Slet ikke«

Sofie Carsten Nielsen er ikke den eneste fra partiets ledelse, som har svært ved at genkende den kritik, som de tidligere medarbejdere rejser, og der hersker således divergerende opfattelser af arbejdsmiljøet og kulturen i partiet.

Over for Berlingske understreger sekretariatschef i Radikale Venstre Lars Beer Nielsen mandag, at partiet »kontinuerligt« har arbejdet med partiets arbejdsmiljø, og »vi kan heldigvis konstatere, at det i løbet af de seneste år er løftet markant«.

»Det bekræftes både af vores løbende målinger og af vores nuværende medarbejderes reaktion på brevet. Vi kan og skal altid blive bedre, og derfor er arbejdsmiljøet også et fortsat opmærksomhedspunkt, som vi arbejder målrettet med. Vi har som det seneste tilknyttet eksterne arbejdsmiljøkonsulenter, der skal hjælpe os med at blive endnu bedre. I det arbejde vil brevet også indgå,« udtaler Lars Beer Nielsen i en skriftlig kommentar.

Medarbejderne i sekretariatet har desuden holdt et møde om brevet, og tillidsrepræsentanten for de nuværende ansatte, Rasmus Grønborg, forklarer til Berlingske, at gruppen »ikke kan genkende« det billede af ledelsen eller arbejdskulturen, der tegnes.

»Slet ikke. Brevets beskrivelse er også i klar kontrast til vurderinger af både arbejdsmiljø og ledelse i de seneste års APV-undersøgelser. Så brevet kan ganske enkelt ikke siges at beskrive vores arbejdsplads.«