Søren Pape siger nej til S-plan om bred regering hen over midten

Statsministeren ønsker en regering med partier fra både rød og blå blok, men det ønsker Konservative ikke.

 
Formand for Konservative Søren Pape Poulsen holder pressemøde på Højbro Plads i København, onsdag den 5. oktober 2022. Video: Ritzau/Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokratiet og De Konservative kommer ikke til at sidde i regering sammen efter folketingsvalget 1. november.

Det siger K-formand Søren Pape Poulsen, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag klokken 13 udskrev folketingsvalg og overraskende meldte ud, at Socialdemokratiet dropper planen om at fortsætte som etpartiregering, men nu ønsker en bred regering hen over den politiske midte.

»Vi kan godt lave aftaler sammen, men jeg kan ikke se os gå i regering sammen,« siger Pape.

Selvom Mette Frederiksen skifter taktik, så vil hun fortsætte som statsminister, men det bliver ikke på konservative mandater, fastslår Pape.

»Jeg kommer ikke til at pege Mette Frederiksen som statsminister. Det skal ikke handle om bogstaver, men om indhold,« siger Pape, der som eksempel bruger de to partiers økonomiske politik være milevidt fra hinanden.

Pape mener især, at Mette Frederiksen og regeringens ageren i Minksagen har været kritisabel. Den alene gør, at et regeringssamarbejde er udelukket.

»Det overgreb, hun har begået ved at slå et erhverv ihjel og derefter tørrer en regning på 19 milliarder kroner af på danskerne, det kommer jeg ikke til at støtte.«

»Jeg har slet ikke fantasi til, at det kunne ske. Jeg kan ikke forestille mig, at vi skulle sidde i samme regering,« siger Pape.

Han henviser til Minksagen, der fandt sted under coronakrisen i 2020. Dengang meddelte regeringen med Mette Frederiksen i spidsen, at alle mink i Danmark skulle aflives for at sikre en fremtidig coronavaccine.

Det viste sig, at det var der ikke lovhjemmel til, og efterfølgende er Minkkommissionen kommet med heftig kritik af både Mette Frederiksen, regeringen og embedsværket.

/ritzau/