Søren Pape ser »med stor alvor« på anklagerne mod Naser Khader: »Den vil få de nødvendige konsekvenser«

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, forholder sig nu til anklagerne mod Naser Khader. Sagerne er nye for formanden, lyder det.

Søren Pape Poulsen (K) kendte ikke til de sager, som DR beskriver. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søren Pape Poulsen, der er formand for Det Konservative Folkeparti, ser »med stor alvor« på de anklager, som fem kvinder i DR fredag retter mod den folkevalgte politiker Naser Khader (K).

Det fortæller han i et skriftligt svar til Berlingske.

»Vi ser med stor alvor på sagen, vi vil til bunds i den, og den vil få de nødvendige konsekvenser,« skriver Søren Pape Poulsen.

Fem kvinder står fredag morgen frem i DR og anklager Naser Khader for en række seksuelle krænkelser og grænseoverskridende adfærd.

En af beskyldningerne lyder eksempelvis, at han uopfordret skulle have onaneret foran en kvinde, han ifølge DR var mødtes med for at tale om sin bog. Khader afviser selv alle anklager, der rejses mod ham.

Søren Pape Poulsen skriver endvidere, at sagerne er nye for ham.

»De kvinder, der er stået frem hos DR, har ikke før udtalt sig eller kontaktet os, og sagerne er derfor nye for mig,« skriver han og fortsætter:

»Vi vil klart opfordre disse kvinder til at kontakte politiet, hvis de mener, at der er sket en forbrydelse.«

Berlingske har tidligere i en række artikler beskrevet, hvordan Naser Khader har opført sig truende.

K-formanden opfordrer kvinderne til at kontakte den whistleblowerordning, som De Konservative har etableret.

»Den kan være med til at sikre en ordentlig og fair behandling af alle involverede parter i denne type sager. Det gælder også, hvis der skulle være kvinder, som har oplevet noget lignende, men som ikke er stået frem. Vi opfordrer jer til at stå frem og på samme tid melde sagen til vores whistleblowerordning, så den kan blive behandlet af en uafhængig advokat.«

Søren Pape Poulsen skriver endvidere, at partiet nu vil »sørge for en grundig behandling af sagen af uafhængige advokater«.

»Det er en forudsætning for, at vi kan komme til bunds i sagen, høre den fra alle sider og derefter drage vores konklusion.«

»Naser Khader er p.t. sygemeldt, og han indgår ikke i arbejdet på Christiansborg, så længe undersøgelsen finder sted. Vi tager afstand fra alle krænkelser i Det Konservative Folkeparti, hvorfor det er vigtigt for os at komme til bunds i dette,« afslutter Søren Pape Poulsen.

Sagerne

En af kvinderne, der står frem, kunstneren og designeren Karen Dirks, oplevede i 2004 at være hjemme hos Naser Khader for at måle op til nogle malerier, som folketingspolitikeren havde bestilt af hende.

På et tidspunkt sagde Naser Khader ifølge Karen Dirks, at han skulle vise hende noget, hvorefter han trak hende med ind på sit soveværelse og tvang hende ned på sengen. Hun fik vristet sig fri og løb ud af lejligheden, fortæller hun til DR.

En anden kvinde fortæller, at hun havde interviewet politikeren, og at han efterfølgende pressede hende til seksuelt samvær mod hendes vilje.

En tredje kvinde, der er psykolog, fortæller, at Khader uopfordret onanerede foran hende. Det skulle være sket, da de mødtes for at tale om Naser Khaders seneste bog.

En fjerde kvinde oplevede, at Khader låste døren til sit kontor, da hun var hos ham i et fagligt ærinde, hvorefter hun blev udsat for krænkelser.

En femte kvinde følte det grænseoverskridende, da Naser Khader bad hende om at give ham massage under det, hun troede var et møde om noget arbejde.

Som nævnt tidligere i artiklen afviser Naser Khader alle anklager.