Socialdemokrat kommer med »stilfærdigt, upolemisk råd« efter politiske rivalers pistolbillede

Tidligere skatte- og transportminister Benny Engelbrecht (S) langer på Twitter ud efter partiformænd, der poserer med pistoler i Jyllands-Posten. Det vækker associationer til skoleskyderiet i Texas, mener han.

Benny Engelbrecht (S) er ikke imponeret over dømmekraften hos sine politiske modstandere Alex Vanopslagh (LA) og Morten Messerschmidt (DF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Kære @MrMesserschmidt og @AlexVanopslagh… «

Sådan starter tidligere transportminister og nuværende finansordfører Benny Engelbrecht (S) et tweet, før han anlægger en skarpere tone.

»Jeg aner ikke hvordan @jyllandsposten fik jer til at posere med håndvåben til denne artikel,« lyder det videre i tweetet, der har skabt hidsig debat på Twitter.

Tirsdag dræbte en 18-årig mand 21 personer i et af de seneste års værste skoleskyderier i USA.

Fredag poserede Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt og Liberal Alliances Alex Vanopslagh så i Jyllands-Posten med håndvåben i en artikel, der handler om noget helt andet: Danmarks mulige deltagelse i EU-operationer, hvis forsvarsforbeholdet bliver ophævet.

Og det har altså fået Benny Engelbrecht til tasterne.

»... efter Rob Elementary tror jeg mange – som jeg – får associationer der handler om andet end jeres overvejelser om @JakobEllemann,« skriver han.

Billederne i Jyllands-Posten er taget før skyderiet på Robb Elementary, der indtil videre har kostet 19 elever og to lærere livet.

Den nationalkonservative Messerschmidt med en klassisk seksløber, og den liberale Vanopslagh med en sort Glock.

Også den tidligere SFer og nuværende brobygger Özlem Cekic og tidligere LAer og økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille kritiserer billedet. Sidstnævnte kalder det »uheldigt«.

Jyllands-Postens politiske redaktør, Nikolaj Rytgaard, går i rette med Engelbrechts tweet, som han beskylder for at lave en »mærkelig kobling«.

»Det var en idé, jeg fik for en måned siden... Derfor handler det selvfølgelig ikke om Rob Elementary, så jeg forstår ærligt talt ikke, at du laver den mærkelige kobling,« skriver han.

Alex Vanopslagh og Morten Messerschmidt har ikke ønsket at kommentere sagen over for Berlingske.