SF-profil om Trumps besøg i Danmark: »Jeg vil arrangere demonstrationer mod ham«

Hvis det står til SFs politiske ordfører, Karsten Hønge, skal der arrangeres demonstrationer mod Donald Trump, når han kommer på statsbesøg i Danmark i begyndelsen af september. Og Hønge skal gerne stå for at arrangere dem, siger han.

Hvis USAs præsident Trump senere på året besøger Danmark, så vil han blive mødt af buhråb fra SFs politiske ordfører, Karsten Hønge. Han vil nemlig arrangere demonstrationer mod den amerikanske præsident. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opdatering: Artiklen er opdateret, efter det er blevet offentliggjort, at Donald Trump kommer til Danmark den 2. og 3. september.

Når den amerikanske præsident, Donald Trump, om godt en måned besøger Danmark, vil han blive mødt af demonstrationer arrangeret af SFs politiske ordfører, Karsten Hønge.

Det siger Hønge dagen efter, Trump lagde op til et besøg Danmark i september, når han alligevel er i Europa for at deltage i en mindeceremoni i Polen.

»Hvis han vil besøge Danmark, så skal han da være mere end velkommen. Men jeg vil stå nede på gaden og råbe efter ham. At han er kvindehader, klimafornægter og en repræsentant for det reaktionære i verden,« siger Karsten Hønge, der understreger, at det er helt naturligt, at vi har en dialog med USA, som han kalder en »god samarbejdspartner«.

Er det ikke lidt paradoksalt, at du byder ham velkommen og samtidig vil råbe efter ham?

»Jojo, men sådan er det jo. Det er min politiske holdning. Som repræsentant for et land er han velkommen i Danmark. På den anden side har jeg lyst til at give udtryk for, hvad jeg synes om hans klimafornægtende politik og hans kvindehadende politik og hans ofte tenderende til racistiske politik, for det bryder jeg mig sgu ikke om. Så jeg vil være at finde i demonstrationerne mod ham.«

Han er helt overbevist om, at Trump vil blive mødt af store demonstrationer, når han kommer til Danmark.

»Det kan jeg eddermame love dig for,« griner Karsten Hønge og fortsætter:

»Det er da helt stensikkert. Og ellers skal jeg gerne være med til at puste til det. Jeg vil da gerne opfordre til demonstrationer og være med til at organisere demonstrationerne. Det skal jeg sgu gerne gøre. Så jeg vil meget, meget gerne være med til at organisere dem.«

Opfører mig ordentligt

Ifølge Berlingskes USA-korrespondent Michael Bjerre vil Trump bruge et besøg i Danmark til at komme tættere på både det grønlandske styre og den danske regering, der er ansvarlig for rigsfællesskabets udenrigs- og sikkerhedspolitik, da Washington i tiltagende grad frygter kineserne og russernes store interesse i området.

Og hvis det står til Karsten Hønge, så skal statsminister Mette Frederiksen (S) tage imod ham, og skulle han selv blive en del af en eventuel officiel dansk modtagelse af Trump, vil han da også opføre sig »meget ordentligt«, understreger han.

Alternativets politiske leder Uffe Elbæk har på Twitter gjort det klart, han ikke har stor lyst til at få besøg af Trump i Danmark.

Omvendt har flere borgerlige politikere på Twitter givet udtryk for, at de glæder sig over udsigten til et amerikansk statsbesøg.

Og det hverken undrer eller overrasker Hønge.

»De har altid givet udtryk for, at de er begejstrede for Trumps drejning af USA, så det er ikke noget nyt.«