Overvældende kold skulder til Mette Frederiksens ønske om bred regering: Det siger partierne

Begejstringen for Mette Frederiksens melding, om en bred regering over midten, er til overse fra begge sider af den politiske midte.

 
Søren Pape Poulsen (K) giver ikke meget for Mette Frederiksens (S) forslag om en bred regering. Video: Ritzau/Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når der er folketingsvalg 1. november, går Socialdemokratiet og statsminister Mette Frederiksen (S) til valg på en bred regering hen over midten.

Nogle af Folketingets partier er glade for den melding, mens andre klart afviser at gå med i en bred regering sammen med statsministeren.

Få et overblik over, hvad partierne mener her:

Konservative:

»Vi kan godt lave aftaler sammen, men jeg kan ikke se os gå i regering sammen,« siger formand Søren Pape Poulsen (K) på et pressemøde onsdag.

Venstre:

»Jeg går til valg på at blive Danmarks næste statsminister i en ny borgerlig – liberal regering,« siger formand Jakob Ellemann-Jensen (V) på Venstres pressemøde efter valgudskrivelsen.

SF:

»Vi ønsker en fortsættelse af det flertal i centrum-venstre, vi har haft de seneste tre år og tre måneder. Det er et godt flertal for vores børn, for klimaet og naturen,« siger SFs formand, Pia Olsen Dyhr.

Enhedslisten:

»Mette Frederiksen vil i regering med højrefløjen. Det er i mine øjne en stor fejl,« skriver politisk ordfører i Enhedslisten, Mai Villadsen, på Twitter.

De Radikale:

»Så skal vi til valg. Vi ønsker os en bred sammenholdsregering. Glad for at Mette F ønsker det samme,« skriver partiets politisk leder, Sofie Carsten Nielsen, på Twitter.

Moderaterne:

»Hun lød jo fuldstændig som et ekko af det, jeg selv sagde i sidste valgkamp. Dengang blev det hældt ned ad brættet, men nu er hun så nået til samme konklusion, som jeg nåede for tre år siden. Så bedre sent end aldrig,« siger Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen.

Danmarksdemokraterne:

»Nej, nej, nej. Jeg ser slet ikke for mig, at vi skal have regeringer hen over midten. Masser af samarbejde, men slet ikke hen over midten,« siger Inger Støjberg, som er formand for Danmarksdemokraterne.

/ritzau/