OVERBLIK: Her er krænkelsesanklagerne mod Naser Khader

Fem kvinder har fortalt til DR, at Naser Khader har udsat dem for seksuelle krænkelser.

 
Naser Khader er ikke længere medlem af De Konservative. Det fortalte formand Søren Pape Poulsen på et pressemøde tidligere i dag. Video: Philip Davali/Ritzau Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DR bragte fredag den 2. juli en historie, hvor fem forskellige kvinder anklager folketingsmedlem Naser Khader (K) for seksuelle krænkelser og grænseoverskridende adfærd.

Krænkelserne skal have fundet sted mellem 1999 og 2019.

Naser Khader afviser selv alle anklager. Han har siden april 2021 været sygemeldt fra sit arbejde i Folketinget på grund af stress.

Her kan du få et overblik over, hvad de fem kvinder anklager Khader for:

Tvang kvinde ned i sengen

* Kunstner og designer Karen Dirks fortæller, at Naser Khader i 2004 bestilte to malerier hos hende. I forbindelse med det arbejde var hun hjemme hos ham. Hun fortæller, at Naser Khader trak hende ind på hans soveværelse og tvang hende ned på sengen. Hun fik vristet sig fri og endte med at løbe ud af lejligheden.

Pressede kvinde op ad væggen

* Journalist Kristina Olsson fortæller, at hun lavede et interview med Khader, der blev bragt i den svenske avis Arbetet i februar 2000. Efterfølgende mødtes de to på hans private kontor i Christianshavn. Her pressede Naser Khader angiveligt Kristina Olsson op ad væggen og begyndte at kysse hende.

Efterfølgende stak han sit lem ind i hendes mund og havde efterfølgende samleje med hende, fortæller hun. Hun fortæller, at hun var paralyseret i situationen og beskriver det selv som et overgreb.

Kvinde blev låst inde

* Naser Khader var i 1998 til 2001 medlem af Det Etiske Råd. En ansat i Det Etiske Råds sekretariat, der er anonym i historien, fortæller DR, at Naser Khader i 1999 tilbød hende et eksemplar af hans bog, som hun kunne hente på hans kontor.

Hun fortæller, at Naser Khader låste døren til kontoret, lagde en hånd om hendes nakke og tvang hendes hoved ned og sagde: »Kys den, kys den«. Han kyssede hende på munden, og hun kyssede igen, fordi hun var bange for, at hun ikke ville blive lukket ud, hvis hun ikke gjorde det. Hun kom ud af situationen ved at fortælle, at hun skulle hjem, og Khader lukkede hende ud.

Bad om at give ham massage

* Camilla Trustrup fortæller til DR, at hun tog kontakt til Khader på grund af hans netværk for demokratiske muslimer. De to aftalte, at Khader skulle komme hjem til hende i januar 2006. Khader bad Camilla Trustrup om at give ham massage, og hun afviste først, men Khader overtalte hende.

Hun fortæller, at han tog skjorten af og lynede ned i sine bukser. Hun bad ham om at lade være med at gøre det og gav ham en kort massage. Da han skulle til at gå, blev han ved med at holde om hende. Til sidst bad hun ham om at gå.

Onanerede foran kvinde

* En femte kvinde, der ønsker at være anonym på grund af sit arbejde som psykolog, fortæller DR, at hun tog kontakt til Naser Khader, efter at han havde fortolket bogen »Den duftende have«, der er en arabisk vejledning til det seksuelle liv.

Hun overvejede i starten af 2019 at skrive en bog om kærlighed og seksualitet og tog i den forbindelse fat i Khader. De to aftalte at mødes på Khaders private adresse i begyndelsen af 2019. Hun fortæller, at de sad i hans sofa, da Naser Khader pludselig ville kysse hende, men hun afviste ham. Efterfølgende stillede han sig op og onanerede foran hendes ansigt, hvorefter han fik udløsning ud over hende. Efterfølgende forlod hun lejligheden.

Ifølge psykologen sendte Naser Khader i en uge efter beskeder af seksuel karakter til hende. Hun ønskede derefter at konfrontere ham. Da hun bankede på hans dør, åbnede han den nøgen.

* Ingen af de fem kvinder meldte hændelserne til politiet.

* Naser Khader afviser alle fem kvinders anklager.

* Forelagt Naser Khaders afvisning af deres historier fastholder alle fem kvinder deres anklager.

Kilde: DR

/Ritzau – overblikket er udgivet af Ritzau første gang 2. juli 2021.