Nye beregninger: Størstedelen af alle coronaindlæggelser og dødsfald kan undgås, når alle over 50 er vaccineret

Forud for politiske forhandlinger om genåbning har partilederne modtaget materiale og beregninger om yderligere genåbning. Det viser blandt andet, at antallet af indlæggelser og dødsfald vil falde markant, hvis der er stor tilslutning til vaccinerne.

Lungemedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital, hvor patienter med coronavirus er indlagt. Sygeplejerske Kristine Krog Madsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Otte ud af ti coronarelaterede dødsfald kan undgås, hvis stort set hele befolkningen over 50 år lader sig vaccinere. Det kræver en tilslutning til vaccinen på 90 procent i aldersgruppen. Det viser nye beregninger fra sundhedsmyndighederne, som Berlingske har set.

Beregningerne er sendt til Folketingets partiledere og sundhedsordførere forud for forhandlingerne om yderligere genåbning, der begynder senere torsdag eftermiddag.

Af materialet fremgår det blandt andet, at sundhedsmyndighederne forventer, at man både kan nedbringe coronaindlæggelser og -dødsfald med henholdsvis 63 procent og 81 procent, såfremt 90 procent af alle borgere over 50 år lader sig vaccinere.

Det vil ifølge materialet desuden betyde, at man kan forebygge syv ud af ti intensive indlæggelser på hospitalet.

Hvis alt går som planlagt, vil alle borgere over 50 år være færdigvaccineret 23. juni ifølge vaccinationskalenderen.

Opdateres …