Ny afsløring i bilagssag: Det er en »meget høj« regning

En ny afsløring kaster lys over fødevareminister Rasmus Prehns omstridte arrangement om »fremtidens landbrug«. Nu viser det sig nemlig, at arrangementet var meget dyrere, end det først så ud til.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) er kommet i vælten efter en række afsløringer af hans brug af ministerkreditkortet. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om fødevareminister Rasmus Prehns (S) luksusmiddage og dyre kuverter tager nu en ny drejning, da Fødevareministeriet har fundet en række hidtil usete bilag.

De handler om det omstridte netværksarrangement om »fremtidens landbrug« 4. maj, hvor Frihedsbrevet har afsløret, at kuvertpriserne var meget høje, og at ingen af landets største landbrugsorganisationer var til stede.

Nu viser en ny række bilag, at arrangementet kostede dobbelt så meget end hidtil antaget.

Det skriver Frihedsbrevet, som kan dokumentere, at arrangementet løb op i 56.528 kroner i stedet for 25.300.

En ekspert kalder regningen for »meget høj«, og sagen får nu Rasmus Prehns embedsværk til at tage bladet fra bunden.

Fødevareministeriet erkender, at sagen ikke sætter ministeriet i et særligt godt lys, men de afviser samtidig, at Rasmus Prehn skulle have været indblandet i planlægningen af arrangementet.

De afviser ligeledes, at Fødevareministeriet bevidst skulle have tilbageholdt bilagene og tager samtidig ansvaret for de høje udgifter.

»Hvis vi havde været lidt kvikkere, så havde vi selvfølgelig tænkt over det og udleveret bilagene med det samme,« siger Anders Holbøll, afdelingschef i Fødevareministeriet.

Bilagsrod

Frihedsbrevets nye afsløring kommer på baggrund af en lang række sager om Rasmus Prehns brug af ministerkreditkortet.

Tidligere på ugen kom det frem, at de mange bommerter med brugen af et ministerkreditkort fra Rasmus Prehn nu får den konsekvens, at Rigsrevisionen skal undersøge ministres og ministeriers brug af kreditkort fra 2015 til i år.

Prehn, der er minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, er ærgerlig over, at han er skyld i, at undersøgelsen sættes i gang, skriver Ritzau.

»Det er jeg træt af. Jeg ville helst have været denne sag foruden. Jeg har beklaget og begrædt flere gange. Men når det så er sagt, så er det, at der kommer rene linjer, kun positivt,« siger Prehn.

Rigsrevisionen er en uafhængig institution under Folketinget. Den er en del af den parlamentariske kontrol i Danmark, og den har blandt andet til opgave at undersøge, om statsregnskabet er rigtigt.

Prehn mener, at der er uklare retningslinjer for, hvad ministre må bruge et ministerkreditkort til. Han henviser til, at ministre gerne må beværte eksempelvis journalister, men at en minister kan havne i modvind, når vedkommende så gør det.