Medie: Regeringen vil bruge milliarder på at udvide motorveje i Nordsjælland

Klokken 10 vil regeringen og Dansk Folkeparti præsentere sit bud på fremtidens infrastruktur i Danmark. Og der er ifølge TV2 Lorry milliarder til at udvide to nordsjællandske motorveje.

Hovedstadens letbane er kommet i modvind allerede inden byggeprojektet er begyndt. Her ses letbanen i Paris. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHARLES PLATIAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen og Dansk Folkeparti vil senere i dag præsentere aftalen om infrastruktur i Danmark, og det vil ifølge TV 2 Lorry indeholde et forslag om at tilføje milliarder af kroner til at forlænge to motorveje i Nordsjælland.

Ifølge TV 2 vil aftaleparterne afsætte i alt 100 milliarder kroner til infrastrukturen. Berlingske har fået oplysninger bekræftet af centrale kilder.

Ifølge Lorry vil aftalen sikre 3,4 milliarder kroner til en forlængelse af Frederikssundmotorvejen og yderligere en milliard kroner til en forlængelse af Hillerødmotorvejen.

De to byggerier vil skulle gennemføres fra 2021 til 2030.

Der vil ifølge TV 2 Lorry og blive afsat et ukendt beløb til at øge kapaciteten på Motorring 3 og en udvidelse af Ring 4.

Mediet skriver også, at aftalen indeholder et milliardbeløb til støjbekæmpelse i Storkøbenhavn.

Hele aftalen bliver præsenteret i Boligministeriet klokken 10, men ifølge TV 2 Lorry vil de nye motorvejsprojekter i Nordsjælland først blive præsenteret klokken 12 i Ballerup.

Ifølge Jyllands-Posten vil aftalen også betyde, at der vil blive togtrafik fra Vejle til Billund samt at man vil lave en tredje Limfjordsforbindelse i Nordjylland.

Med aftalen har Dansk Folkeparti også trukket sig fra fase 2 af af Togfonden, der blev aftalt under den tidligere SR-regering. Det betyder blandt andet, at der ikke længere vil skulle bygges en bro over Vejle Fjord. Der er ellers gennemført såkaldte VVM-redegørelser på området, ligesom staten har opkøbt huse langs fjorden for at kunne opføre broen.

Til pressemødet vil regeringen være repræsenteret med transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), finansminister Kristian Jensen (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K). Fra Dansk Folkeparti deltager finansordfører René Christensen og transportordfører Kim Christiansen.

Ifølge økonomi-og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) kommer man til at præsentere noget stort. Det skriver han på Twitter.