Manden fra krænkelsessag i Socialdemokratiet er stoppet i sit job

I kølvandet på at syv kvinder i juni stod frem og fortalte, at en mand ansat i Socialdemokratiet har udsat dem for grænseoverskridende adfærd, er manden nu stoppet i sit job.

 
Hanne Agergaard fortæller historien om, hvordan hun oplevede at blive krænket af en ansat i Socialdemokratiet. Video: Asger Ladefoged. Redigering: Karoline Rahbek Juncker Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere S-partiansatte mand, som ifølge syv kvinder har udsat dem for grænseoverskridende adfærd, er nu stoppet i sit job.

Berlingske har siden begyndelsen af september forsøgt at få en kommentar fra arbejdspladsen og et interview med manden, men det har ingen af parterne ønsket at deltage i.

Manden var forud dette job ansat i Socialdemokratiet, og det var i den periode, at sagerne fandt sted.

I juni fortalte syv kvinder i Berlingske, at de havde været udsat for grænseoverskridende adfærd fra en mand ansat i Socialdemokratiet. En af kvinderne var 27-årige Hanne Agergaard, der fortalte, at hun på sin anden arbejdsdag var blevet slikket i ansigtet.

En kandidat til Folketinget fortalte, at manden flere gange på én aften forsøgte at kysse hende mod hendes vilje.

En tredje kvinde, Rikke From, fortalte, at hun for år tilbage – mens hun var medlem af DSU, Socialdemokratiets ungdomsorganisation – af den pågældende mand følte sig presset til tavshed efter et fuldbyrdet samleje, som hun ikke havde haft lyst til.

Dette er blot tre af eksemplerne, som Berlingske beskrev.

Manden oplyste, at han var ked af, hvis nogen havde oplevet ham som krænkende.

Han blev i kølvandet på artiklen sygemeldt, og Danmarks Socialdemokratiske Ungdom indledte en undersøgelse af hans adfærd. I kølvandet på undersøgelsen blev manden ifølge Berlingskes oplysninger informeret om, at han ikke var velkommen i DSU længere, hvorefter han selv meldte sig ud af ungdomsorganisationen.

Mandens tidligere arbejdsplads, hvor han nu er stoppet, slettede i begyndelsen af september alle spor af manden fra sin hjemmeside. Således blev hans navn slettet, ligesom både nyheden, om at han i sin tid var blevet ansat og siden blev sygemeldt, begge er fjernet fra hjemmesiden.