Løkke løfter sløret for dramaet i »kælderen« i 2014: »Jeg siger til Kristian Jensen, at han ikke kan vinde den afstemning«

I sit første interview med pressen siden, at han for to uger siden trak sig som formand for Venstre, giver Lars Løkke Rasmussen for første gang offentligheden indblik i, hvad der foregik på et meget omtalt møde i 2014, hvor han blev forsøgt væltet som formand.

RB Plus. Arkivfoto: Løkke: En næstformand skal have drømme. Kristian Jensens udmelding om, at han gerne vil være Venstres næste formand, skaber irritation i partiet. Men en smilende statsminister tager det afslappet. Arkivfoto: ARKIVFOTO 2014 af Lars Løkke Rasmussen (th) og Kristian Jensen (tv)- - Se RB 15/3 2016 08.00. Venstre: Uaktuelt at tale om en ny formand efter Løkke. Kristian Jensen er parat til kampvalg om formandsposten i Venstre, når Lars Løkke Rasmussen træder tilbage. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

I 2014 var der kræfter i Venstre, der arbejdede på, at vælte Lars Løkke Rasmussen og gøre Kristian Jensen til formand i stedet for ham.

Det kulminerer på et cirka syv timer langt hovedbestyrelsesmøde på Odense Congress Center. Og for første gang løftede Lars Løkke Rasmussen her til aften sløret for, hvad der skete på det møde over for offentligheden i et interview med TV2:

»Det er i virkeligheden meget enkelt. Det står klart for alle på mødet i 2014, at der ikke er flertal for, at der skal ske noget. Derfor tager vi en pause og har et kort møde med mig, Kristian Jensen og Claus Richter - vores partisekretær. Andre siger, at de har været med på mødet, men der var kun os tre.«

Den pause foregår angiveligt i kælderen under Odense Congress Center. Men ifølge Lars Løkke Rasmussen var der ikke det store drama, som det hidtil er blevet beskrevet som:

»Da siger jeg til Kristian Jensen, at han ikke kan vinde den afstemning. Han er enig, og så bliver vi enige om ikke at tage den. Han har nogle ønsker om sin rolle i Venstre,« siger han til TV2.

Efterfølgende taler Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen til pressen, og da bruger Løkke ordet formandsskab.

»Jeg bruger ordet formandsskab spontant, og så har jeg bidt tungen af mig selv lige siden. Jeg tillægger ikke ordet nogen betydning. Vi har aldrig haft delt ledelse i Venstre og skal aldrig have det. Så er der bygget myter op om det, og der har jeg været for dårlig til at slukke gløderne,« siger den forhenværende statsminister i interviewet med TV 2.

Løkkes gode øje til Ellemann-Jensen

Og det er første gang, at Lars Løkke Rasmussen taler til offentligheden siden han for lige over to uger siden meddelelte Venstres hovedbestyrelse, at han trak sig som formand for partiet på Hotel Comwell Kellers Park i Brejning ved Vejle. Herefter forlod han stedet via bagudgangen uden yderligere bemærkninger til pressen. Kort herefter meddelte Kristian Jensen, at han også ville trække sig som Venstres næstformand.

Udover TV 2 har også DR her til aften interview med Lars Løkke Rasmussen, hvor han også forholder sig til, hvem han selv har udset sig som efterfølger:

»Jeg har hele tiden haft et øje til, at den dag jeg skulle stoppe, ville Jakob Ellemann-Jensen være en rigtig god formand til at tage over.«