Lars Løkke Rasmussen bekræfter ambitioner om nyt parti: Hyrer nu sekretariatschef

Den tidligere statsminister og tidligere Venstre-formand meddeler nu, at han har hyret en sekretariatschef til sit politiske netværk.

På det offentlige webinar sagde Lars Løkke Rasmussen, at han tror, at »det vil være realistisk«, at hans initiativ i løbet af nogle få måneder får så »fast grund under fødderne programmæssigt, at vi er i stand til at lave et parti«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Løkke Rasmussen har hyret ny sekretariatschef til sit politiske netværk.

Det bliver den 37-årige Jakob Engel-Schmidt, der tiltræder 1. maj.

Det fortæller Lars Løkke Rasmussen onsdag aften på sit ugentlige offentlige webinar i hans initiativ »Det Politiske Mødested«, hvor gæster bliver inviteret ind for at diskutere forskellige politiske emner, mens alle kan følge med og stille spørgsmål på Facebook. I dag var emnet Erhverv og Iværksætteri, men altså også nyt om Løkkes nye politiske projekt.

Jakob Engel-Schmidt er tidligere Venstre-politiker på Christiansborg ad to omgange. Men det stoppede i forbindelse med, at han i 2017 blev frakendt sit kørekort, fordi han havde kørt med kokain i blodet.

Til B.T. bekræfter den tidligere statsminister, at der er ambitioner om et nyt parti.

»Noget er sat i proces. En af grundene til ansættelsen er at professionalisere rammerne omkring det hele, og så er vi et skridt nærmere et parti,« siger Lars Løkke Ramussen til B.T.

Slag mod V

På det offentlige webinar siger Løkke, at han tror, »det vil være realistisk«, at hans initiativ i løbet af nogle få måneder, får så »fast grund under fødderne programmæssigt, at vi er i stand til at lave et parti«.

»Ambition med det her er at etablere et parti i midten af dansk politik, som bygger på sund fornuft og pragmatisme, som ved, at pengene skal tjenes, før de kan bruges. Men som også har lyst til at bruge penge på et ordentligt, velfungerende velfærdssamfund,« lød det fra Løkke.

Berlingskes politiske kommentator, Bent Winther, påpeger, at det siden nytår har været Løkkes ambition at tegne et nyt parti.

»Nu er han kommet så langt, at han har ansat en sekretariatschef, og han er således et skridt nærmere,« siger han og uddyber:

»Det er et hårdt slag for hans gamle parti, Venstre. Men også for De Radikale, som han går efter at tage vælgere fra. Hans ambition er at lægge sig på midten og samarbejde til begge sider, men vi ved ikke, hvilken statsminister han vil støtte. Det bliver afgørende.«

I et interview med Jyllands-Posten fra slutningen af marts i år, lød det fra Løkke, at han tror på, at hans nye politiske projekt vil være på stemmesedlen til næste folketingsvalg, der senest skal finde sted grundlovsdag 2023.

I samme interview sagde han om ansættelsen af en sekretariatschef:

»Den ansættelse betyder, at processen er irreversibel.«

Jakob Engel-Schmidt skifter til Lars Løkke Rasmussens politiske netværk fra en stilling i lobbyfirmaet Rud Pedersen.