Kristian Jensen går til modangreb: »Søren Pinds udokumenterede påstande har ingen hold i virkeligheden«

I en ny bog mere end antyder tidligere Venstre-minister Søren Pind, at folkene omkring Kristian Jensen stod bag læk af Lars Løkke Rasmussens bilagssager. Kristian Jensen går nu til modangreb på Pind og anklager ham for at »forvrænge virkeligheden«.

»Sørens behov for opmærksomhed er desværre så stort, at han forvrænger virkeligheden,« skriver Kristian Jensen på Facebook om en ny bog fra den tidligere Venstre-minister Søren Pind. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Venstres afgående næstformand, Kristian Jensen, svarer nu hårdt igen på den kritik, tidligere V-minister Søren Pind fremfører af ham i en ny bog.

I bogen – og i et interview med Berlingske i forbindelse med udgivelsen – mere end antyder Pind, at Lars Løkke Rasmussens bilagssager blev lækket indefra af Venstre-folk i Kristian Jensens lejr, der ville af med Løkke.

sin Facebook-profil skriver Kristian Jensen mandag formiddag om Pind:

»Søren Pinds udokumenterede påstande om mig har ingen hold i virkeligheden. Jeg har aldrig haft adgang til Løkkes eller andres bilag. Og har selvfølgelig ikke stået bag nogle læk om bilag fra Venstre eller andre steder.«

Han fortsætter:

»Sørens behov for opmærksomhed er desværre så stort, at han forvrænger virkeligheden. Men det sælger nok nogle bøger, og man må håbe, at en salgssucces kan mindske Sørens bitterhed med tiden. Det må ikke være en rar følelse, at være så opslugt i.«

»Illoyalitet og undergravende virksomhed«

I interviewet med Søren Pind, som Berlingske bringer mandag, siger den tidligere justits- samt uddannelses- og forskningsminister, at Kristian Jensen allerede fra begyndelsen som Venstres næstformand »begyndte at undergrave Lars Løkke helt åbenlyst«.

»Historien om Kristian Jensen er for mig historien om én lang illoyalitet og undergravende virksomhed,« siger Pind, der i sin nye bog skriver, at han er stoppet med at tro på tilfældigheder i politik.

Adspurgt af Berlingske, om det er korrekt forstået, at han antyder, at Løkkes bilagssager blev lækket indefra af folk fra Kristian Jensens lejr, lyder svaret fra Søren Pind:

»Når jeg kunne fornemme tidligt, at noget pågik – og det var det mest håndgribelige udløb af det – er det klart min tro, at det hidrører fra nogle mennesker, som havde brugt en stor mængde tid på, hvordan de kunne slippe af med Lars. Men i og med at jeg ikke kan bevise noget, kan jeg ikke sige meget mere end, at det er sjældent, sådan noget dukker op i aviserne, uden at der ligger noget bag.«

Men det er en meget hård anklage? Du antyder vel nærmest, at det var Venstres næstformand, direkte eller indirekte, der lækkede de papirer?

»Du må udlede af min bog, hvad du vil. Jeg fortæller, hvordan jeg ser tingene,« svarer Søren Pind.

Lars Løkke Rasmussen var i sin tid som Venstres formand ramt af flere bilagssager. Mest markant var sagen om hans rejser på første klasse i forbindelse med sit hverv som formand for klimaorganisationen GGGI, som Ekstra Bladet kunne berette om i efteråret 2013, og den såkaldte tøjsag, hvor samme avis et halvt år senere kunne fortælle, at Venstre havde købt tøj til formanden for et anseeligt beløb.

Det førte til, at Lars Løkke Rasmussen i juni 2014 var tæt på at blive væltet som partiformand.

Formandsopgøret endte dog som bekendt med, at Løkke blev, mens Kristian Jensen fortsatte som næstformand. To poster, de besad frem til forrige uge, hvor de begge pludselig trak sig efter flere ugers voldsom uro i partiet og adskillige opfordringer fra Venstres bagland og folketingsgruppe.

»Hans indlæg er så fuld af usandheder«

I forlængelse af Kristian Jensens modsvar til Søren Pind udsendte den tidligere Venstre-borgmester i København Pia Allerslev et tweet, der er svært at læse som andet end en kritik af Pind.

»Folk, der engang har været noget – og nu savner opmærksomheden – skulle måske overveje konsekvenserne et par gange ekstra, inden de begynder at kaste rundt med udokumenterede beskyldninger. Suk, hvor kan man dog blive træt,« skriver Pia Allerslev, der har været kultur- og fritidsborgmester samt børne- og ungdomsborgmester i hovedstaden.

Søren Pind har selv en fortid som fagborgmester i København – fra 1998 til 2005 var han bygge- og teknikborgmester – og har ligesom Allerslev været Venstres nummer ét i københavnsk politik.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Pind indikerer, at en anden politiker står bag læk om en kollega.

På dagen for kommunalvalget i november 2017 skrev Søren Pind således et debatindlæg i Berlingske, hvor han kom med en række beskyldninger mod hovedstadens overborgmester, Frank Jensen (S) – blandt andet i sagen om gratis udlån af lokaler på Københavns Rådhus til medlemmer af Borgerrepræsentationen.

En sag, der førte til, at de Radikales Anna Mee Allerslev kort før valget trak sig som beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Pind beskyldte overborgmesteren for at stå bag lækket af historien til pressen og adresserede sit debatindlæg direkte til Frank Jensen:

»I fik plantet en historie om misbrug af lokaler, som I smart fik lagt til rette for år tilbage. Og derefter lækkede,« skrev Søren Pind.

Frank Jensen svarede efterfølgende igen og sagde på valgdagen om Pind:

»Hans indlæg er så fuld af usandheder. Det er en festdag for demokratiet, og jeg vil ikke bruge min festdag på at tale om hans debatindlæg.«