Frank Jensen svarer igen på kritisk indlæg fra Søren Pind: »Det er fyldt med usandheder«

Søren Pind beskylder Københavns overborgmester for at plante den historie, der førte til Anna Mee Allerslevs politiske fald.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) (th.) retter hårde beskyldninger mod overborgmester Frank Jensen (S) i sagen om gratis udlån af lokaler til politikere på Københavns Rådhus. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På valgdage plejer politiske stridigheder og personangreb at glide i baggrunden, så vælgerne får ro til at sætte deres kryds.

Men det er ikke tilfældet ved dette kommunal- og regionsrådsvalg, hvor uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) retter skytset mod Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), på dagen for valget.

I et debatindlæg i Berlingske kommer Søren Pind med flere beskyldninger mod Frank Jensen – blandt andet i sagen om gratis udlån af lokaler på Københavns Rådhus til medlemmer af Borgerrepræsentationen. En sag, der førte til, at Anna Mee Allerslev (R) trak sig som beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Pind beskylder overborgmesteren for at stå bag lækket af historien til pressen og skriver således i indlægget, der er adresseret til overborgmesteren:

»I fik plantet en historie om misbrug af lokaler, som I smart fik lagt til rette for år tilbage. Og derefter lækkede.«

TV 2 har fanget Frank Jensen, som ikke ønsker at gå dybere ind i diskussionen med Søren Pind.

»Hans indlæg er så fuld af usandheder. Det er en festdag for demokratiet, og jeg vil ikke bruge min festdag på at tale om hans debatindlæg,« siger den socialdemokratiske overborgmester.

Så er det en usandhed, når han beskylder dig for at have plantet og lækket historien om Anna Mee og planlagt den for år tilbage?, spørger TV-stationen.

»Det er fyldt med usandheder, og jeg vil ikke gennemgå hans beskyldninger i dag,« lyder Frank Jensens svar.

Pind: Det er min vurdering

Sagen begyndte at rulle i september, da BT kunne afsløre, at Anna Mee Allerslev havde lånt lokaler på Rådhuset gratis til sin bryllupsreception. For almindelige borgere ville det koste 65.000 kroner at leje lokalet.

Siden kom det frem, at praksissen med gratis udlån af lokaler på Rådhuset til hovedstadens politikere blev aftalt på et møde tilbage i 2012. Her blev partiernes gruppeformænd enige om praksissen, og Frank Jensen deltog også på mødet.

Flere politikere har siden benyttet sig af muligheden, heriblandt Venstres borgmesterkandidat, Cecilia Lonning-Skovgaard.

Anna Mee Allerslev endte med at trække sig som radikal spidskandidat samt som borgmester i hovedstaden som følge af bryllupssagen, ligesom det også kom frem, at hun havde involveret sig i en privat vens byggesag.

I sidste uge fortalte Frank Jensen i et interview i TV 2 News-programmet »Lippert«, at det var ansatte i en forvaltning, som han har ansvaret for, der lækkede oplysningerne om Anna Mee Allerslevs bryllup til BT.

Ifølge Frank Jensen var det medarbejdere i Københavns Kommunes Rådhusservice, som hører under Økonomiforvaltningen, der anonymt gav BTs journalister oplysningerne om, at Allerslev holdt sit bryllup gratis i Rådhushallen.

Til TV 2 News forklarede Frank Jensen:

»Da det kom frem, at den her lange liste i forhold til det arrangement, som den tidligere borgmester skulle holde, var lækket, så blev de medarbejdere kaldt sammen og fik besked på, at det er fuldstændig langt ude over, hvad der er acceptabelt.«

Berlingske har forgæves forsøgt at få en uddybende kommentar fra Søren Pind til indlægget.

På Twitter har en TV 2-journalist spurgt ham til, om han har beviser for sin påstand om, at det var Frank Jensen, der plantede historien om Anna Mee Allerslev.

Til det svarer Pind blandt andet:

»Jeg har aldrig givet udtryk for andet, end det er min vurdering, påstand eller bestemte overbevisning. Havde jeg hemmelige papirer eller lydoptagelser, var det nok ikke i en kronik i Berlingske, det blev anført.«

»Det er et holdningsindlæg. Ikke et juridisk skrift. Og jeg er sikker på, det forholder sig som anført,« skriver Søren Pind.

Central V-figur kom også med beskyldninger

Venstres partisekretær, Claus Richter, har også tidligere rettet beskyldninger mod Frank Jensen i sagen.

På Twitter skrev han i kølvandet på overborgmesterens udtalelser i programmet »Lippert«:

»Vildt at Frank Jensen lækkede oplysninger om politisk modstander.«

Berlingske forsøgte i sidste uge uden held at få en kommentar fra Richter for at spørge ham til, hvorfor han skrev, at det var Frank Jensen, der havde lækket oplysningerne.

I stedet blev avisen kontaktet af en medarbejder fra Venstres pressetjeneste, som oplyste, at Claus Richter ikke ville kommentere sit tweet.

Pressetjenesten henviste i stedet til et andet tweet, hvor Richter efterfølgende havde skrevet, at det »næppe« var Frank Jensen, som personligt havde lækket oplysningerne.