Kommentator: Ellemann sikrer sig ret til at skære igennem

Jakob Ellemann-Jensen har slået fast, at han bestemmer, og at næstformanden må rette ind, siger kommentator.

Jakob Ellemann-Jensen på talerstolen ved Venstres extraordinære landsmøde om valg af ny formand og næstformand i Herning Kongrescenter , lørdag 21. september 2019. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nyvalgte formand i Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, gjorde det klart i sin tale på partiets ekstraordinære landsmøde, at han vil slå hårdt ned på de fløjkrige, som har plaget Venstre de seneste år.

Det interessante bliver nu, om den nyvalgte næstformand Inger Støjberg vil rette ind efter Jakob Ellemann-Jensen, lyder det fra Erik Holstein, politisk kommentator ved Altinget.

»Men signalet var så klart, det ville være meget dumt for hende, hvis hun begyndte at køre sit eget løb.«

I sin tale lød det fra Jakob Ellemann-Jensen, at der ikke længere skal være tvivl om, hvem der bestemmer hvad, og hvordan magten er fordelt i Venstre.

Også det var ganske fornuftigt af Jakob Ellemann-Jensen at slå fast med det samme, lyder det fra Erik Holstein.

»Det der formandskab, der var en papirkonstruktion mellem Løkke og Jensen, det skabte mange problemer.«

»Ellemann har sikret at han har ubetinget ret til at skære igennem, og hvis Støjberg mener noget andet, så må Støjberg rette ind,« siger han.

Jakob Ellemann-Jensen blev valgt uden nogen modkandidater, mens Støjberg vandt overbevisende over Ellen Trane Nørby, som også var kandidat til næstformandsposten.

Efter valget undgik Inger Støjberg at svare på, hvorvidt hendes sejr skal ses som en opbakning til hendes udlændingepolitiske linje.

»Jeg ser det som en opbakning til fred og ro i Venstre,« lød det fra den nyvalgte næstformand.

Men ifølge Holstein er der ingen tvivl om, at Støjbergs valgsejr netop skal ses som en tilslutning til hendes omdiskuterede linje i udlændingepolitikken.

»Der er selvfølgelig flere ting i det, for Støjberg har også en folkelighed, men alle målinger blandt Venstres medlemmer viser, at Støjbergs udlændingepolitik er meget populær,« siger han.

»Men når hun undlader at svare på det, så er det jo, fordi der igen kan gå fløjkrig i det, hvis hun tager det som en opbakning til sin linje.«

Med det nye makkerpar i front for Venstre, har partiet fået to rapkæftede og slagkraftige politikere i forgrunden.

»Det er virkelig nogle, som kan brage igennem mediemuren. De skal nok begge vokse lidt i tyngden for at kunne konkurrere med Mette Frederiksen, og de skal sørge for, at de kan enes,« siger Erik Holstein.

»Støjberg er et rigtig godt kort, hvis det bliver spillet rigtigt, men der er også et faremoment i det, hvis hun ikke er til at styre.«

/ritzau/