Inger Støjberg melder ud om sin fremtid

Det sker torsdag kl. 13 tæt på Hadsund, og kommer i kølvandet på længere tids tiltagende spekulation om hendes politiske fremtid – og et nyt partinavn.

Der har været meget spekulation om Inger Støjbergs politiske fremtid. Torsdag sker der i hvert fald et eller andet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været længe undervejs, men nu står det klart.

Inger Støjberg melder ud om sin politiske fremtid.

Det erfarer Berlingske.

Det sker, ved at den tidligere udlændinge- og integrationsminister giver interviews til pressen omkring kl. 13 torsdag tæt ved sin hjemby Hadsund i Himmerland.

Udmeldingen om den forestående udmelding kommer i kølvandet på, at Støjberg i efterhånden lang tid har »vendt skråen« omkring sin politiske fremtid, siden hun i slutningen af sidste år blev dømt i en rigsret og måtte forlade Folketinget.

Inger Støjberg meldte senere ud, at hun ikke var færdig med politik, men hun har overladt meget til politisk interesserede danskeres fantasi, omkring hvilken måde hun igen en dag ville drive politik på.

Den seneste tid er spekulationerne dog kun taget til i styrke, og de nærmest kulminerede, da det tirsdag eftermiddag stod klart, at Valgnævnet havde godkendt et parti ved navn »Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg«.

Inger Støjberg har ikke selv søgt om at få godkendt det partinavn, men hun har hverken ønsket at af- eller bekræfte, om hun har fået en anden til at søge den godkendelse, der er nødvendig, for at kunne få lov til at indsamle vælgererklæringer.

Når Inger Støjberg torsdag over middag står til rådighed for pressen, vil hun utvivlsomt blive spurgt ind til, om hun fremover skal stå i spidsen for det parti – såfremt hun ikke allerede selv har meldt noget ud på det tidspunkt.

Det er nu lidt mere end et halvt år siden, at Støjberg blev idømt en 60 dages fængsel i rigsretten, som hun afsonede med fodlænke i sit hjem. Kort tid senere blev hun erklæret uværdig til at sidde i Folketinget af et flertal deri. Her havde hun været løsgænger, da hun forlod Venstre, hvor hun ellers var næstformand.

Hun siden sin udtræden af Folketinget sagt, at hun ikke som sådan betragter sig som politiker, men hun har alligevel ført valgkamp for det nej, der aldrig kom, til folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet.

Det gjorde Støjberg i fællesskab med den detroniserede formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl, der for ganske nylig bedyrede, at han ikke ville genopstille for Dansk Folkeparti ved kommende folketingsvalg.

Det vides imidlertid ikke, om han har noget med Inger Støjbergs orientering til pressen torsdag at gøre.

Opdateret: Af en tidligere version fremgik det, at Inger Støjberg holder pressemøde. Der er retteligt tale om interviews med journalister.