Henriksen vil ikke stille op for DF ved næste valg

Martin Henriksen tager konsekvensen af, at Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti.

 
Martin Henriksen vil ikke stille op til næste folketingsvalg. Video: Ritzaau/Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det mangeårige medlem af Dansk Folkeparti Martin Henriksen vil ikke stille op for partiet ved næste folketingsvalg.

Det er en direkte konsekvens af, at han ikke har tillid til den nyvalgte formand Morten Messerschmidt, siger han til TV 2 ØST.

»Jeg kan ikke stille op til Folketinget, som tingene er nu. Det ville være en anelse for falsk,« siger han.

»Som folketingskandidat og som folketingsmedlem skal man til enhver tid kunne forsvare formanden i stort og småt. Det kan jeg simpelthen ikke få mig selv til, og det bliver jeg nødt til at tage konsekvensen af.«

Martin Henriksen røg ud af Folketinget ved forrige valg, hvor Dansk Folkeparti blev mere end halveret. Han har samlet siddet i Folketinget for partiet i 14 år.

Martin Henriksen kan overfor TV 2 ØST ikke afvise, at det på sigt vil blive til et farvel til Dansk Folkeparti.

Martin Henriksen sidder i byrådet i Stevns Kommune og er desuden medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse.

Messerschmidt blev med 60 procent af stemmerne valgt til formand. De to andre kandidater, Martin Henriksen og Merete Dea Larsen, fik henholdsvis 219 stemmer og 104 stemmer.

Under valgkampen kom de magtkampe og personstridigheder, som har plaget det kriseramte parti, for alvor op til overfladen. Særligt har giftpilene mellem Henriksen og Messerschmidt fløjet tæt.

Martin Henriksen har blandt andet beskyldt Morten Messerschmidt for at sætte sine egne formandsambitioner over partiets bedste.

Flere andre overvejer efter formandsvalget deres fremtid i partiet. Det gælder blandt andre folketingsmedlemmerne Marie Krarup, Liselott Blixt, Bent Bøgsted og Hans Kristian Skibby.

Dansk Folkeparti har valgt ny formand, efter at Kristian Thulesen Dahl som konsekvens af et dårligt kommunalvalg valgte at trække sig.

Berlingskes nyhedsvarsel

Et nyhedsvarsel dækker over en pludseligt opstået historie, hvor Berlingske ikke nødvendigvis har alle oplysninger med det samme. Vi opdaterer historien, så snart der er flere informationer. Derfor er det en god idé at vende tilbage til historien om kort tid.

/Ritzau