Grenov forventer at vende tilbage som KD-formand

Jobbene som skolelærer og formand for Kristendemokraterne har taget hårdt på Stig Grenov, siger han.

Landsformand Stig Grenov & Politisk Næstformand Isabella Arendt fra Kristendemokraterne holder pressemøde på Dragør Strandhotel mandag den 13. maj 2019 Formand Stig Grenov har bedt om orlov fra sit formandsjob i en måned. Politisk næstformand Isabella Arendt er under orloven konstitueret som formand og vil under orloven varetage landsformandens opgaver. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2019) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

Kristendemokraterne har foretaget sig et formandsskifte under valgkampen, og der var ikke andet at gøre.

Det siger Stig Grenov, som tager orlov fra sin formandspost hos Kristendemokraterne i en måned på grund af symptomer på stress.

»Flere års dobbeltarbejde som formand og som skolelærer har sat sine spor,« siger han på et pressemøde mandag.

Han erstattes af Isabella Arendt, som søndag fandt ud af, at hun skal være KD-formand den næste måned. Hidtil har Arendt været næstformand i partiet.

Efter planen vender Grenov tilbage som formand om en måned, siger han. Men orloven kan forlænges, hvis der er behov for det, tilføjer han.

Det er ikke første gang, at Arendt i valgkampen har varetaget Grenovs opgaver, herunder de landsdækkende debatter.

Det skete allerede på valgudskrivelsesdagen tirsdag i sidste uge. Her måtte Grenov melde afbud til en partilederdebat på TV2, da han fik et mindre ildebefindende efter en partilederdebat hos DR kort forinden.

Derfor trådte Arendt til på TV2, og det gjorde hun på sin 26-års fødselsdag.

»Det er en beslutning, der kommer med lidt kort varsel. Vi skal ikke gøre det til en vane,« siger Arendt til beslutningen om formandsskiftet den kommende måned.

Grenov afviser, at han internt i partiet er blevet opfordret til at træde tilbage. Grenov har ikke været til læge og fået en stressdiagnose, tilføjer han.

Kristendemokraterne er ikke blevet valgt til Folketinget siden valget i 2001. Her fik partiet fire mandater.

Allerede inden valgkampen meldte Kristendemokraterne ud, at partiet ønskede at droppe Grenov til partilederdebatter på tv til fordel for Kristian Andersen fra Tarm i Vestjylland. Den manøvre sagde både DR og TV2 nej til.

Partiet satser via Kristian Andersen på et kredsmandat i det vestjyske i stedet for at komme op over spærregrænsen som parti på landsplan. Derfor ønskede KD Kristian Andersen synlig på landsdækkende tv.

Nu er det udstillingsvindue sendt videre til Arendt. Hun er spidskandidat for KD i Østjyllands Storkreds.

Der skal fokuseres på »det gode liv, børn, klima og samfundets udsatte2 i valgkampen, siger hun.

»Det kommer til at være mit fokus at sikre, at KD kommer tilbage i Folketinget. Det tror vi på, at vi kan,« siger Arendt.

Ifølge Ritzau Index, der er et vægtet gennemsnit af meningsmålinger, står partiet til 1,2 procent af stemmerne.

/ritzau/