Folkemødet sætter officielle regeringsforhandlinger på pause

Folkemødet finder sted midt under regeringsforhandlingerne, hvilket giver et opbrud i tidsplanen.

Mette Frederiksen og Nicolai Wammen fra Socialdemokratiet ankommer til regeringsforhandlingerne på Christiansborg onsdag den 12. juni 2019. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som traditionen efterhånden byder det samles politikere, interesseorganisationer, lobbyister, mediepersoner og de almindelige borgere, der har kunnet skaffe et sted at sove, til Folkemødet på Bornholm torsdag og ugen ud.

Absolut uden fortilfælde sker det dog midt under regeringsforhandlingerne. Og de officielle forhandlinger vil derfor ifølge Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen (S), blive udskudt.

»Nu er der et Folkemøde, som jeg nok ikke havde lagt her, hvis jeg havde fået lov til at planlægge det,« sagde Mette Frederiksen på vej ud af Landstingssalen på Christiansborg, hvor hun siden fredag har forhandlet med blandt andre støttepartierne SF, De Radikale og Enhedslisten.

»Men det skal vi respektere alle sammen, deltage og holde vores partiledertaler. Det skal man, synes jeg, når man er partileder. Det prioriterer vi.«

»Det betyder, at forhandlingerne flytter væk fra Christiansborg et par dage.«

Mette Frederiksen fortæller, at der er pause i forhandlingerne torsdag og fredag i respekt for Folkemødet.

De officielle forhandlinger begynder igen på Christiansborg lørdag morgen.

/ritzau/