Flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe går nu åbent imod Løkke og Jensen

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen bør trække sig som henholdsvis formand og næstformand for Venstre, lyder det nu åbent fra flere medlemmer af Venstres egen folketingsgruppe på Christiansborg. Få overblikket her.

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen efter et pressemøde i forbindelse med Venstres sommergruppemøde på Kragerup Gods ved Ruds Vedby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Flere medlemmer af Venstres egen folketingsgruppe går nu åbent ud og siger, at de ønsker partiets formand og næstformand skiftet ud.

Folketingsmedlem Carsten Kissmeyer var den første til åbent at opfordre Lars Løkke Rasmussen (V) og Kristian Jensen (V) til at trække sig.

Opfordringen fra Kissmeyer, der er fra Midtjylland, kommer, efter Venstre i netop Region Midtjylland har sendt en opfordring til Venstres formandskab om, at de bør trække sig og lade nye kræfter komme til.

»Det er en tung melding, og jeg deler faktisk analysen«, siger Carsten Kissmeyer til Politiken.

Du mener, at både Lars Løkke og Kristian Jensen bør trække sig?, spørger avisen.

»Ja, det gør jeg, for jeg synes, at tingene er kørt i hårdknude«.

Også det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen erklærer ifølge avisen Nordjyske nu mistillid til formandskabet. Ifølge Bang Henriksen, der var blandt Venstres store stemmeslugere til folketingsvalget i juni, kan Løkke og Jensen ikke bringe partiet ud af den aktuelle, kaotiske situation.

»Jeg håber, der bliver flere kandidater at vælge imellem, når ledelsen skal vælges på landsmødet. For med uændret ledelse må man desværre også forvente uændrede problemer,« siger han til Nordjyske.

Et tredje Venstre-folketingsmedlem, Jacob Jensen, skriver i en sms til Berlingske, at »jeg synes, at vores formand og næstformand skal lytte til og tage bestik af, hvad Venstres bagland kommer med af meldinger fra møder rundt om i landet i disse dage«.

»På Sjælland, som er mit bagland, holdes et møde imorgen blandt hovedbestyrelsesmedlemmerne, som er Venstres medlemmers repræsentanter i partiets ledelse. Og dem har jeg tænkt mig at lytte til, hvilket jeg også opfordrer formandskabet til at gøre,« skriver Jacob Jensen.

Meldingerne fra folketingsgruppen kommer efter, at Venstres største regionsbestyrelse, Region Midtjylland, i kølvandet på et møde i går har valgt at opfordre formandskabet i Venstre til at trække sig.

En opfordring, Lars Løkke Rasmussen i et interview med TV2 News sidst på eftermiddagen afviste at følge.

»Det er helt åbenlyst, at vi ikke har haft en god sæsonstart. Den starter jo med, at næstformanden udlægger hele det politiske landskab, før jeg selv når at komme til orde, og ret meget op imod den linje, jeg lagde i valgkampen. Og så kommer der rystelser. Og det skal jo afklares,« sagde Lars Løkke Rasmussen:

»Men hvis man ser gløder på marken, kan man jo enten prøve at slukke dem eller puste til ilden og brænde det hele af. Og der synes jeg altså, at der er nogle folk i vores bagland, som er ude i den sidste øvelse. Og derfor vil jeg bare appellere til noget omtanke.«

På samme vis har Venstres uddannelses- og forskningsordfører, Ulla Tørnæs, over for Politiken advaret baglandet mod at handle i panik.

»Min hovedpointe er, at jeg er bekymret over det, der sker i baglandet«, sagde Ulla Tørnæs til avisen – endnu før meldingerne fra Carsten Kissmeyer og Preben Bang Henriksen.

»For tre måneder siden klappede vi alle sammen oven på den anden valgsejr inden for en måned, og jeg er virkelig nervøs for, at vi kommer til at handle i panik. Så jeg bakker op om, at Lars fortsætter og også gerne Kristian. Så kan man i god ro og orden foretage et generationsskifte, når tiden er til det. Men Lars har jo klart signaleret, at han er klar til stå i spidsen for Venstre, og jeg mener også, at han her og nu er den bedste«.