Fire gange er konservativ ordfører blevet antastet af den samme politiker på Christiansborg: »Jeg blev meget paf, overrasket, forvirret over handlingen«

Det konservative folketingsmedlem Brigitte Klintskov Jerkel fortæller nu, hvordan en bestemt politiker ad flere omgange har overskredet hendes grænser.

»Jeg blev meget paf, overrasket, forvirret over handlingen,« forklarer de Konservatives Brigitte Klintskov Jerkel, der har været udsat for krænkende adfærd på Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Det Konservative Folkeparti
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Flere både tidligere og nuværende kvindelige politikere har de seneste dage delt historier om sexchikane og krænkende adfærd i dansk politik.

Og nu beretter de Konservatives børne- og familieordfører, Brigitte Klintskov Jerkel, også om, hvordan hun har været udsat for krænkende adfærd.

Brigitte Klintskov Jerkel kom i Folketinget for fire år siden som suppleant for Brian Mikkelsen, der blev udnævnt til minister, og i en beretning til DR skriver hun, at hun på Christiansborg har oplevet, hvordan en bestemt politiker ad flere omgange har overskredet hendes grænser.

»På Christiansborg har jeg oplevet at blive passet op på gangen og få klap bagi af den samme mand,« skriver hun til DR.

Den konservative ordfører ønsker ikke at sætte navn på den pågældende politiker, men hun forklarer til DR, at hun fire gange er blevet antastet af vedkommende:

»Jeg blev meget paf, overrasket, forvirret over handlingen og faktisk også lidt ked af det indeni. Tankerne kørte hurtigt rundt i mit hoved: Hvorfor gjorde han det?« skriver den konservative ordfører.

Brigitte Klintskov Jerkel forklarer, at hun ikke er gået videre med sagen, fordi det er svært at tale om i det politiske miljø.

»#MeToo som et kompliment«

Den omsiggribende debat om sexchikane og krænkende adfærd tog fart, da TV-værten Sofie Linde fortalte om sine personlige oplevelser med sexchikane i mediebranchen, og den har siden også bredt sig til dansk politik.

Her har blandt andre de Radikales ligestillingsordfører, Samira Nawa, berettet om en decideret »rådden kultur«, ligesom tidligere folketingsmedlem for SF Özlem Cekic har erklæret, at »sexismen har slået rødder selv hos magthaverne i Folketinget«.

Samira Nawas partifælle Sofie Carsten Nielsen, der er gruppenæstformand hos de Radikale, forklarede desuden til Politiken tirsdag, at hun selv oplevede krænkende adfærd i fjor i forbindelse med en politisk forhandling.

»Det var i den virkelig milde ende, hvor en anden af mine politiske kolleger – altså en MF – siger, at »du er jo over 40, så skal du tage sådan noget med #MeToo som et kompliment. Det ved du godt, ikke?«.«