Få overblikket: Disse sportsgrene risikerer fortsat at være lukket

Statens Serum Institut har vurderet, hvilke indendørs sportsgrene for børn og unge under 18 år der er forbundet med den største risiko for smitte. Derfor er det ikke sikkert, at politikerne beslutter sig for at åbne for disse allerede 21. april.

Håndbold er en af de sportsgrene, som er i fare for ikke at genåbne om en uge for børn og unge under 18 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år skal genåbne 21. april.

Det blev et bredt flertal i Folketinget enige om til forhandlingerne om den langsigtede genåbningsplan 22. marts.

Hvilke sportsgrene der åbnes for, og hvor mange der må samles hertil, skal partierne dog først forhandle om torsdag. Inden disse forhandlinger har Statens Serum Institut (SSI) sendt partierne et notat med to forslag til modeller, man kan åbne den indendørs idræt for børn og unge efter.

I den første model foreslår SSI, at man fra 21. april kun åbner for ikkekontaktsport for at begrænse risikoen for smittespredning.

Det vil altså betyde, at børn og unge, der går til følgende sportsgrene, muligvis skal vente yderligere med at komme tilbage:

Basketball, boksning, brydning, ishockey, pardans, indendørs fodbold og futsal, hockey, håndbold, judo og jiu-jitsu, karate, kickboxing, thaiboksning, floorball, taekwondo, vandpolo, skøjteløb og kampsport i øvrigt.

SSI foreslår dog også en anden model, hvor der kan åbnes for alle indendørs sportsgrene fra 21. april.

Det vil give mening »af hensyn til børn og unges trivsel og sundhed samt det forhold, at det kan være vanskeligt at forklare, hvorfor kun nogle indendørs idrætsgrene kan åbne«, skriver SSI.

En genåbning af alle sportsgrene vil imidlertid stille større krav til smitteforebyggende tiltag såsom muligheden for at holde afstand og god hygiejne.

I begge modeller vil forsamlingsloftet være på 25 personer.

SSI har forud for torsdagens forhandlinger vurderet smitterisikoen ved fire forskellige scenarier for en yderligere genåbning 21. april. I et af disse scenarier, som vil medføre den mindste risiko for smitte, foreslår SSI kun at åbne for indendørs ikkekontaktsport for børn og unge under 18 år.