Espersen langer ud efter partitoppen efter Thulesen Dahl-kritik

Der er ballade i Dansk Folkeparti, efter at eksformand Kristian Thulesen Dahl meldte fra til valgfest.

Arkivfoto: Søren Espersen langer ud efter Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard, som begge har kaldt det mærkeligt, at Kristian Thulesen Dahl udeblev fra partiets valgfest.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere næstformand i DF Søren Espersen langer ud efter partiformand Morten Messerschmidt og partistifter Pia Kjærsgaard, som begge har kaldt det mærkeligt, at Kristian Thulesen Dahl udeblev fra partiets valgfest onsdag aften i forbindelse med folkeafstemningen om det danske EU-forsvarsforbehold.

»Det er ikke i orden, at Messerschmidt og Kjærsgaard kalder det for mærkeligt. Folk har ingen mødepligt til at komme til fester og udflugter. Vi har mødepligt i vores gruppemøder,« siger Espersen.

»For mig er det afgørende, hvad Kristian har beskæftiget sig med op til 1. juni klokken 20, da valgstederne lukkede. Ikke bagefter.«

»Han har ydet en fortræffelig indsats. Det er det, der skal roses. Ikke at han ikke kommer til en fest,« siger Espersen.

Thulesen Dahl er i øjeblikket forsvarsordfører i DF. Thulesen Dahls fravær skyldtes ifølge ham selv et familiearrangement, som han gerne ville deltage i.

DFs pressechef, Erik Bjørn Møller, har til Ekstra Bladet oplyst, at Thulesen Dahl oprindeligt var tilmeldt partiets fest, men at han onsdag meldte fra.

Det irriterer Espersen, at det nu igen skal handle om personspørgsmål i DF i stedet for politik.

På den front var der rigeligt med ballade i januar i forbindelse med formandsopgøret i partiet, efter at Thulesen Dahl havde annonceret sit farvel på posten.

Messerschmidt blev formand, men efterfølgende forlod 6 af 16 folketingsmedlemmer DF. Også DF-profilen Martin Henriksen, som udfordrede Messerschmidt i formandskampen, er fortid i DF.

Thulesen Dahls afbud kom bag på Messerschmidt. Han var således uvidende om det og læste på Twitter, at det var tilfældet.

»Der sker jo ting i familier, der gør, at man lige pludselig disponerer anderledes,« sagde Messerschmidt.

Til Ekstra Bladet sagde Kjærsgaard onsdag aften blandt andet:

»Jeg kan ikke mindes i al min tid – og den har været lang – i både DF og Fremskridtspartiet, at Kristian Thulesen Dahl ikke er mødt op til en valgfest. Men det er hans valg.«

Messerschmidt havde ingen kommentarer til pressen hverken før eller efter partiets gruppemøde torsdag morgen. Han gik således forbi pressen og undlod at svare på spørgsmål. Thulesen Dahl dukkede ikke op til gruppemødet. Det var for at undgå mere ballade, har han skrevet i en sms til Politiken.

/ritzau/