Enhedslisten: Danmark skal sige klart fra over for Saudi-Arabien og Iran

Det er »fuldstændigt uacceptabelt«, at fremmede efterretningstjenester spionerer i Danmark. Det er vigtigt, at vi ikke er bange for at kritisere Saudi-Arabien og Iran, selv om mange andre lande er det, lyder det fra Enhedslistens Eva Flyvholm.

Eva Flyvholm påpeger, at Danmark ikke må være bange for at sige klart fra over for Saudi-Arabien, når landet spionerer i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Efter at tre iranere er sigtet for spionage i Danmark for den saudiarabiske efterretningstjeneste, tøver politikere ikke med at kalde sagen for meget alvorlig.

»Det er rigtig alvorligt, når vi nu kan se, at den saudiske efterretningstjeneste har været involveret i spionage på dansk jord,« siger Eva Flyvholm, som sidder i Det Udenrigspolitiske Nævn for Enhedslisten.

Eva Flyvholm mener, at Danmark bør melde klart ud over for både Saudi-Arabien og Iran:

»Det er vigtigt, at Danmark meget tydeligt over for Saudi-Arabien og Iran forklarer, at det er fuldstændigt uacceptabelt, at der foregår spionage på dansk grund,« siger Eva Flyvholm.

Enhedslisten-politikeren mener ikke, at Danmark bør være bange for at sige klart fra, som man tidligere har gjort det over for Iran, da det kom frem, at den iranske efterretningstjeneste planlagde et attentat på dansk grund.

»Mange lande har været bange for at kritisere Saudi-Arabien – for eksempel i forhold til krænkelser af menneskerettigheder i Yemen – men Danmark skal turde sige, at det er fuldstændigt uacceptabelt, at den saudiske efterretningstjeneste roder rundt i Danmark,« siger Eva Flyvholm.

Hun vil ikke komme ind på, hvilke diplomatiske reaktioner Danmark bør tage i brug, før hun har hørt, hvad udenrigsminister Jeppe Kofod (S) vil foretage sig i sagen.

Det finder Eva Flyvholm ud af senere mandag, idet der er indkaldt til ekstraordinært møde i Det Udenrigspolitiske Nævn klokken 16.30.