Engell: Riskær på stemmesedlen er farligt for Løkke

Hvis Klaus Riskær Pedersen ikke kommer i Folketinget, vil det være blåt stemmespild, siger kommentator.

(ARKIV) Klaus Riskær Pedersen fotograferet 10. april 2017. Klaus Riskær Pedersen og hans parti med samme navn har ifølge TV2 indsamlet de 20.109 vælgererklæringer, som er nødvendige for at kunne stille op til det kommende folketingsvalg. TV 2 skiver, at Økonomi- og indenrigsministeriet bekræfter, at underskrifterne er i hus. Klaus Riskær Pedersen har dog ikke formelt overdraget sine vælgererklæringer til ministeriet. Derfor har ministeriet heller ikke officielt taget stilling til, om hans parti kan gøres opstillingsberettiget. Det skriver Ritzau, mandag den 18. februar 2019.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Det er først og fremmest et problem for Lars Løkke Rasmussen, at Klaus Riskær Pedersen har indsamlet de vælgererklæringer, der er nødvendige for, at han kan blive opstillet til folketingsvalget.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell. Han spår, at Klaus Riskær Pedersen hovedsageligt henvender sig til blå vælgere og derfor vil stjæle stemmer fra Liberal Alliance, Venstre og De Konservative.

Og det vil blive et problem for den siddende statsminister, hvis Klaus Riskær Pedersen ikke bliver valgt ind.

»I det tilfælde vil stemmerne til ham være blåt stemmespild. Oveni det skal lægges, at der også vil være stemmespild fra Kristendemokraterne - og hvis det går helt galt, kommer Nye Borgerlige heller ikke ind,« siger Hans Engell.

Klaus Riskær Pedersen har på knap fire måneder indsamlet de 20.109 vælgererklæringer, som det kræves, hvis man vil på stemmesedlen.

Til sammenligning brugte Nye Borgerlige et år og Alternativet halvandet år på at opnå det samme.

Men selv om Klaus Riskær Pedersen har samlet underskrifter med rekordfart, vurderer Engell, at der er lang vej til en plads i Folketinget.

»For vælgerne er det en gratis omgang at sidde derhjemme ved computeren og afgive en vælgererklæring. Det er noget andet, når folk skal til stemmeurnerne og afgive deres kryds.«

/ritzau/