Efter Løkkes melding: Pape vil ikke sidde i regering med Socialdemokratiet

De Konservative afviser at være en del af en regering hen over midten, hvis Socialdemokratiet også skal være med i et sådant samarbejde.

Foto: Mads Claus Rasmussen

De Konservative skal ikke sidde i regering med Socialdemokratiet.

Det siger K-formand Søren Pape Poulsen til TV 2 og afviser således Lars Løkke Rasmussens (V) nye melding om, at han vil danne en regering hen over midten, hvis Venstre går frem ved valget.

Pape understreger, at han ikke vil spekulere i mulige bogstavkombinationer, men Konservative skal ikke sidde i en regering med Socialdemokratiet.

»Det Konservative Folkeparti er et borgerligt parti, og jeg har meget svært ved at se os – eller det kan jeg sige, vi skal jo ikke sidde i regering med Socialdemokratiet.«

Hvilke specifikke partier, der kunne være en del af en regering henover midten, har statsministeren ikke uddybet, men det bliver altså ikke med både de Konservative og Socialdemokratiet.

»Nu handler det for mig som konservativ om at vi får gendannet et borgerligt Danmark. Altså vi er en sikker borgerlig stemme, og der vil jeg blive ved med at kæmpe for, at vi får styrket det borgerlige Danmark,« siger Pape til TV 2 News.

Tirsdag meddelte Lars Løkke Rasmussen, at han ændrede kurs med en dag til valget. Hans førsteprioritet, når danskerne i morgen skal stemme, er nu en regering bestående af partier hen over midten.

»Jeg er nået til den konklusion, at hvis Venstre får et styrket mandat i morgen, så vil jeg bruge al min energi og erfaring på at se, om ikke det kan lade sig gøre at samle en regering med ansvarlige erfarne partier hen over midten,« sagde han og tilføjede:

»Der er brug for samling på midten.«

Adspurgt om, hvorfor han dermed ikke længere går til valg på at fortsætte VLAK-regeringen, som har været hans førsteprioritet hidtil, siger Lars Løkke Rasmussen:

»Som valgkampen er skredet frem, er det ikke en realistisk mulighed. Hvis der bliver et blåt flertal i morgen føler jeg mig overbevist om, at det bliver et blåt flertal, der vil inkludere partier, som jeg ikke vil bøje mig ud efter,« siger han.