Efter flere dages tavshed kommer DF-profil med en trussel

Den interne konflikt i Dansk Folkeparti er brudt ud i lys lue. Næstformanden, Morten Messerschmidt, har været tavs om striden i partiet og debatten om en forestående udskiftning på formandsposten. Men nu giver han lyd fra sig og advarer partifæller, der kritiserer linjen i partiet.

Efter flere dages tavshed om krisen i DF melder giver Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard lyd fra sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Morten Messerschmidt bryder nu flere dages tavshed om den tilspidsede situation i Dansk Folkeparti.

Det gør han i et Facebook-opslag, hvor han for det første opfordrer sine partifæller til at holde partisager internt og ikke lufte det beskidte vasketøj i landets medier.

Dertil – og måske mere interessant – giver han en reprimande til den ene fløj i konflikten, der har udspillet sig i hovedbestyrelsen:

»Man kan ikke være medlem af Dansk Folkeparti uden at tilslutte sig Pia Kjærsgaards udlændingepolitik. Pia ER Dansk Folkeparti. Og vil man præge den politiske linje, må man stille op til Folketinget. Hovedbestyrelsen er først og fremmest organisatorisk,« skriver Morten Messerschmidt.

Det er svært ikke at opfatte det som en bredside til to af de DFere, der har været kritiske over for den udlændeligepolitiske linje i partiet – og som er på valg til hovedbestyrelsen lørdag.

Konflikten står mellem tidligere medlem af Europa-Parlamentet Anders Vistisen, tidligere folketingsmedlem og udlændingeordfører Martin Henriksen, der i dag er ansat som konsulent i DFs sekretariat på Christiansborg, og medlem af regionsrådet i Region Nordjylland Erik Høgh-Sørensen.

Mens Martin Henriksen åbent har kritiseret DFs udenrigspolitiske linje, hvilket Erik Høgh-Sørensen bakker ham op i, har Anders Vistisen og hans gode ven Peter Kofod, eneste DF-medlem i Europa-Parlamentet, internt givet udtryk for stor utilfredshed med Henriksen.

Sidstnævnte bifalder også Morten Messerschmidts budskab på Facebook.

»Jeg er fuldstændig enig med dig, Morten,« skriver Peter Kofod i en kommentar efterfulgt af en emoji, der spænder i overarmen.

En anden stor nyhed fredag er den, at Pia Kjærsgaard har afvist over for B.T., at hun stiller op som formand i Dansk Folkeparti, når partiet på lørdag afholder årsmøde i Herning.

»Jeg opstiller ikke på årsmødet i weekenden,« skriver Pia Kjærsgaard i en sms til B.T.

Der har været meget snak den seneste uge om, hvorvidt der var et formandsskifte på vej i Dansk Folkeparti.

Flere lokale DFere har i løbet af den forgangne uge været i medierne, herunder Berlingske, og opfordret DF-koryfæet Pia Kjærsgaard til at stille op til formandsposten.

Med beskeden til B.T. tager Pia Kjærsgaard dermed luften ud af den efterhånden godt oppustede ballon, flere forventede kunne eksplodere på årsmødet.