Flere og flere DFere istemmer: Det ville være bedst, hvis Pia kom tilbage

I disse dage beretter det ene medie efter det andet, at flere og flere lokale DFere melder sig i koret af fortvivlede partifæller, der åbent giver udtryk for, at de vil have Pia Kjærsgaard tilbage som formand. Og nu har flere meldt sig på banen.

Kristian Thulesen Dahl og Pia Kjærsgaard på årsmøde i Herning Kongrescenter i 2016. Der er snart årsmøde igen, og denne gang er stemningen i partiet ikke på niveau med det, den var for fem år siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pia Kjærsgaard bør træde til som formand i Dansk Folkeparti.

Det er i grove træk den besked, som flere og flere lokale DFere er kommet med siden onsdag, hvor Ekstra Bladet berettede om en fælles bøn til Kjærsgaard fra lokalformændene i Danmarks fire største byer.

Torsdag var Berlingske i kontakt med flere lokale DFere, der gav udtryk for samme ønske. Blandt andet Rita Rahbek, der er formand for DFs lokalforening i Gentofte, hvor Pia Kjærsgaard er valgt.

»Vi siger: ‘Please, Pia. Hvis du har styrken til det, så gør det’,« lød bønnen.

Og senest kunne Politiken så fortælle, at der var flere lokalformænd, der istemte den opfordring. Eksempelvis lokalformanden i Fredericia, Palle Dahl:

»Det er ikke helt på månen, for hvis hun kan skabe ro i geledderne, så er det jo fantastisk,« siger han.

Politiken har også talt med Käthe Berg Søeballe, der er lokalformand i Furesø. Hun mener, at det er tid til, at Kristian Thulesen Dahl bliver skiftet ud på formandsposten.

Frustrationerne over tilstanden i Dansk Folkeparti skyldes – ud over skuffende meningsmålinger – en intern strid i partiet, som medierne har beskrevet de seneste uger.

Og den interne splid, der er eskaleret de seneste dage, forventes at kulminere lørdag, når der er valg til hovedbestyrelsen på partiets årsmøde i Herning.

Her er især tre DFere, som har lagt sig ud med hinanden i medierne, på valg:

Tidligere medlem af Europa-Parlamentet Anders Vistisen, tidligere folketingsmedlem og udlændingeordfører Martin Henriksen, der i dag er ansat som konsulent i DFs sekretariat på Christiansborg, og medlem af regionsrådet i Region Nordjylland Erik Høgh-Sørensen.

Mens Martin Henriksen åbent har kritiseret DFs udenrigspolitiske linje, hvilket Erik Høgh-Sørensen bakker ham op i, har Anders Vistisen og hans gode ven Peter Kofod, eneste DF-medlem i Europa-Parlamentet, internt givet udtryk for stor utilfredshed med Henriksen.

Flere og flere lokalformænd håber nu på, at Pia Kjærsgaard vil træde til og igen få ro i geledderne.