David Trads bliver S-folketingskandidat i Egedal

Journalisten får 14 år efter sit første forsøg opfyldt ambitionen om at blive opstillet til Folketinget.

Kredsbestyrelsen hos Socialdemokratiet i Egedal har valgt journalist David Trads (tv) til at blive deres folketingskandidat mandag den 19. november 2018. David Trads vinder med stemmerne 16-2, Modkandidat var partiets byrådsmedlem i Furesø, sygeplejerske Matilde Powers (th). Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blev som ventet den kendte debattør David Trads, der vandt afstemningen ved det ekstraordinære kredsrepræsentantskabsmøde i Egedal mandag aften med stemmerne 16 mod to til modkandidaten Matilde Powers. Trads bliver dermed Egedal kredsens - der dækker Egedal og Furesø kommuner -  kandidat til det kommende folketingsvalg.

»Det er et fantastisk øjeblik,« sagde en tydeligt lettet Trads efter afstemningen.

»Nu er det tid til stå stå sammen, som vi normalt gør det i Socialdemokratiet,« efter en uge, som ikke ligefrem har været præget af sammenhold på de socialdemokratiske linjer.

Siden det for lidt mere end en uge siden blev offentliggjort, at Trads stillede op som kandidat på anbefaling af Egedal-kredsens bestyrelse, har en række socialdemokrater vist deres utilfredshed med beslutningen. Mest markant de to eksministre Poul Nielson og Helle Degn.

Kritikerne, som lokalt går under navnet »Furesø-fraktionen« havde på forhånd sendt et brev ud til de i alt 19 stemmeberettigede og opfordret dem til at stemme blankt for at fremprovokere en urafstemning, hvor samtlige medlemmer i kredsen ville kunne stemme.

Men Furesøfraktionen var i undertal ved mødet. Der var få klapsalver fra langbordet, hvor kredsrepræsentantskabet sad, når de to ex-ministre og Trads-kritikere Poul Nielson og Helle Degn havde ordet.

Efter mødet gentog Nielson sin kritik af proceduren overfor Berlingske, som han mener har været for snæver og lukket. Nielson havde foretrukket en bredere afstemning, men afviste i øvrigt at kommentere kandidaten.

Andre socialdemokratiske medlemmer havde - uden for -  citat ikke noget imod at sige, at det for dem handler om, at Trads er utroværdig, fordi han gennem de senere år har kritiseret ikke mindst partiet flygtningepolitik.

Matilde Powers, der ikke før har deltaget en i en lignende proces, sagde før mødet, at »nogen« på forhånd havde sagt, at det var en umulig kamp, hun havde kastet sig ud i, men at hun håbede på, at de stemmeberettigede ville være åbne og lytte til hendes synspunkter:

Powers var således ikke overrasket over resultatet, men ikke desto mindre stadig kritisk overfor processen.

»Jeg synes det har været for lukket og ville have ønsket jeg også havde haft mulighed for at møde medlemmerne lidt mere i processen,« sagde Matilde Powers.

David Trads ser derimod ingen problemer i forløbet:

»Kredsen har valgt at følge de vedtægter, som ligger i partiet, og det har jeg fuld tillid til er den rigtige måde at gøre tingene på.  Det er lige efter bogen. At der så kom en modkandidat undervejs er der jo ikke noget underligt i. Sådan er demokratiet, det er jo en attraktiv kreds,« sagde David Trads.