Coronasyg Thulesen Dahl går glip af afgørende DF-årsmøde

Mens Dansk Folkeparti skal finde en ny formand for det kriseramte parti på søndag, vil den afgående formand sidde isoleret langt væk fra årsmødet.

 
Det gik langt fra stille for sig, da formandskandidaterne Morten Messerschmidt, Merete Dea Larsen, Martin Henriksen og Erik Høgh-Sørensen tørnede sammen i tv-debat om formandsposten i Dansk Folkeparti med Hans Engell som moderator. Video: SpeakerBee Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På søndag skal Dansk Folkeparti finde hans afløser. Men Thulesen Dahl selv vil være fraværende

Kristian Thulesen Dahl vil ikke selv deltage det ekstraordinære årsmøde i Dansk Folkeparti på søndag, hvor det kriseramte parti ellers skal finde hans afløser.

Fraværet af den afgående partiformand skyldes corona.

Det bekræfter Kristian Thulesen Dahl over for Berlingske.

»Godt nok dårlig timing,« lyder det fra DF-formanden i et skriftligt svar.

Han er selv smittet med covid-19, bekræfter han.

»Så blev det min tur Jeg er smittet med corona. Fik symptomer i weekenden og blev testet i dag. Den er positiv. Har det dog godt – er indtil nu kun ramt svarende til en mild influenza,« lyder det videre fra Thulesen Dahl på Facebook.

Man arbejder nu i stedet for på, at Thulesen Dahl kan byde deltagerne velkommen til årsmødet via et videolink, skriver den afgående formand.

Forud for årsmødet i Dansk Folkeparti på søndag er de interne uenigheder brudt ud i lys lue.

I forbindelse med annonceringen af sin egen afgang i kølvandet på et miserabelt kommunalvalg understregede Kristian Thulesen Dahl ellers, at det er afgørende for ham, at processen med at finde en ny formand bliver »ordentlig« og »værdig«, så partiet kan komme bedst muligt videre.

Lige siden har kandidaterne til formandsposten, en lang række af partiets folketingsmedlemmer og stemmer i baglandet imidlertid bekriget hinanden i offentligheden.

Undervejs har folketingsmedlem Marie Krarup blandt andet over for Jyllands-Posten talt åbent om at forlade partiet, hvis forhåndsfavoritten Morten Messerschmidt ender med at blive valgt som ny partiformand.

Flere anonyme medlemmer af folketingsmedlemmer går ifølge Jyllands-Posten med samme tanker.

Og i et større interview med Berlingske, hvor Pia Kjærsgaard erklærer sin støtte til Messerschmidt som formand, vil partistifteren ikke udtale sig om, hvorvidt hun agter at fortsætte i partiet, hvis en anden af kandidaterne, Martin Henriksen, skulle ende med at vinde valget.

I alt rækker fire kandidater ud efter formandsposten på søndagens årsmøde. Det drejer sig udover nuværende næstformand Morten Messerschmidt og den tidligere mangeårige udlændingeordfører Martin Henriksen om hovedbestyrelsesmedlem Merete Dea Larsen samt tidligere medlem af hovedbestyrelsen, Erik Høgh-Sørensen.