Borgmester: Britta-sag har skadet tilliden i samfundet

En ansat i Roskilde Kommune opdagede, at der var noget galt med Satspuljen. Nu får kommunen penge tilbage.

Foto af Britta Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Vestergaard Jensen

En mere end almindeligt årvågen medarbejder i Roskilde Kommune fik i 2017 mistanke om, at der var noget galt med de midler, kommunen skulle modtage fra Satspuljen til krisehjælp til psykisk syge.

Nu er kommunen blandt de tilskudsmodtagere, der ifølge Socialministeriet ser ud til at have penge til gode i det, der siden har vist sig at være en omfattende sag om svindel for 111 millioner kroner.

Men ifølge Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S), har sagen, hvor den tidligere ansatte i Socialstyrelsen Britta Nielsen er sigtet, sat sig andre spor end de rent økonomiske.

»Til at starte med troede vi, at det var noget regnskabsteknisk, der var gået galt. For når vi ringede ind til styrelsen, fik vi at vide, at alt var, som det skulle være,« fortæller Joy Mogensen.

»Det er det, der er så skadende ved denne her sag. Den sår en mistillid i den fuldstændig tillidsfulde snak, der helst skal være mellem borgere og myndigheder og også imellem myndigheder.«

Roskilde Kommune vurderer selv, at den er blevet snydt for cirka 69.000 kroner. Men det er altså ikke så meget beløbets størrelse som selve det, at svindlen har kunnet finde sted, der ligger borgmesteren på sinde.

»Min oplevelse er, at den måde, pengene bliver udbetalt på, er for uigennemsigtig. Og at det er derfor, at hun har kunnet snyde,« siger Joy Mogensen.

»Hun har jo også siddet i en særlig stilling. For vi kan se nu, at når vi har ringet ind, så er det tit Britta Nielsen, vi har talt med. Så der har nok manglet nogle kontrolmekanismer.«

/ritzau/