Berlingskes politiske kommentator efter droppet udrejsecenter: »Helt absurd forløb«

Tirsdag aften meddelte udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), at regeringen allerede har droppet planerne om et udrejsecenter på Langeland. Det er ikke andet end en uge siden, at planerne ellers blev offentliggjort. Helt absurd forløb, mener Berlingskes politiske kommentator, Bent Winther.

 
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) præsenterer regeringens planer for et nyt udrejsecenter, i Udlændinge- og Integrationsministeriet onsdag den 19. maj 2021. Ritzau/Scanpix. Redigering: August Bang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag morgen i den forgangne uge præsenterede udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) planerne om et nyt udrejsecenter på Langeland.

Der nåede ikke engang at gå en uge, før Tesfaye måtte trække planerne tilbage igen. Det gjorde han således tirsdag aften.

Det sker efter, at regeringen har fået et flertal imod sig bestående af blå blok og SF.

Berlingskes politiske kommentator, Bent Winther, kalder forløbet »absurd«:

»Det har været et helt absurd forløb. Mattias Tesfaye har fuldstændig undervurderet hvor sprængfarlig regeringens beslutning var omkring placeringen af udrejsecentret. I SF er man vred over den magtarrogance, de mener regeringen har udvist,« siger han.

Og sagen kan også få konsekvenser for ministeren fremover, vurderer Bent Winther.

»Tesfaye, der ellers har været en af regeringens mest driftsikre og populære, har fået en alvorlig ridse i troværdigheden ikke mindst over for SF og de øvrige støttepartier, som han troede han kunne køre uden om.«

Bliver på Kærshovedgård

Nu tyder alt på, at de udviste udlændinge må blive boende i det nuværende udrejsecenter Kærshovedgård i Ikast-Brande Kommune. Indtil videre frem til efter kommunalvalget, siger Bent Winther:

»Hvem der har ansvar for det, vil partierne skændes længe om.«

De er allerede gået i gang. Allerede tirsdag aften blev Mattias Tesfaye og regeringen kritiseret for løftebrud, fordi Socialdemokratiet gik til valg på at flytte centret fra den nuværende placering.

»Helt uforståeligt svigt, at regeringen dropper at flytte udvisningsdømte kriminelle væk fra Kærshovedgård i Midtjylland. Det løser absolut ingen problemer, og det er helt urimeligt at efterlade lokalområdet i utryghed på ubestemt tid,« skrev Venstre formand, Jakob Ellemann-Jensen, på Twitter.

Og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mener, der må findes en ny løsning:

»Hvis regeringen holder fast i at holde de her mennesker på Kærshovedgård, så bryder de et klart løfte fra valgkampen om, at de vil finde et nyt udrejsecenter til de her mennesker,« sagde han.

Bent Winther peger på, at det nu er regeringens andet nederlag i udlændingepolitikken på en uge.

»Der er, som om regeringen har glemt, at den faktisk er en ret smal mindretalsregering, som ganske vist midlertidig har haft store ekstraordinære beføjelser under coronakrisen. Men det er slut nu,« siger han.