Regeringen beskyldes for løftebrud: »Det er rystende«

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) opgiver planen om at opgive at etablere et udrejsecenter på Langeland, fordi et flertal i Folketinget bestående af blå blok og SF er imod.

 
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) præsenterer regeringens planer for et nyt udrejsecenter, i Udlændinge- og Integrationsministeriet onsdag den 19. maj 2021. Ritzau/Scanpix. Redigering: August Bang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen kommer ikke med andre forslag til en placering af udrejsecenteret for udvisingsdømte udlændinge, efter et flertal i Folketinget har bremset planerne om et center på Langeland.

Derfor anklages S-regeringen og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) nu for løftebrud, fordi Socialdemokratiet gik til valg på at flytte centret fra dets nuværende placering på Kærshovedgård.

»Helt uforståeligt svigt, at regeringen dropper at flytte udvisningsdømte kriminelle væk fra Kærshovedgård i Midtjylland. Det løser absolut ingen problemer, og det er helt urimeligt at efterlade lokalområdet i utryghed på ubestemt tid,« skriver Venstre formand, Jakob Ellemann-Jensen, på Twitter.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mener, at der fortsat påhviler et ansvar på regeringen for at finde en placering til et nyt udrejsecenter.

»Regeringen har lovet midtjyderne, at de her personer skal flyttes fra Kærshovedgård. Det løfte må stå ved magt,« siger han:

»Hvis regeringen holder fast i at holde de her mennesker på Kærshovedgård, så bryder de et klart løfte fra valgkampen om, at de vil finde et nyt udrejsecenter til de her mennesker.«

Venstres udlændingeordfører Mads Fuglede kalder regeringens løftebrud »rystende«.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har bedt det flertal i Folketinget, der ikke ville have et udrejsecenter på Langeland, om at tage ansvar.

»Det er nemt at sige nej uden at fremlægge en anden løsning. Der er flertal imod et udrejsecenter på Langeland, men der er jo ikke et flertal for en anden løsning,« siger ministeren.

Til spørgsmålet om, hvorvidt regeringen har brudt et af sine valgløfter, svarer Mattias Tesfaye, at han er »ærgerlig på midtjydernes vegne«.

»Jeg står ikke her og tuder, for hvis man er bange for at komme i mindretal, skal man ikke gå ind i politik,« siger han:

»Regeringen har fremlagt sin politik, og vi kommer ikke med andre forslag. Min dør står åben for partierne, så jeg ser frem til at høre deres forslag til, hvor udrejsecenteret så kan ligge.«