Ahlers' afløser: »Folketinget? Det ved jeg ikke om jeg kan«

»Jeg kan ikke sige på nuværende tidspunkt, om jeg kan starte i Folketinget«.

Foto: Venstre
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tommy Ahlers plads i Folketinget tilfalder umiddelbart den såkaldte 1. suppleant, når Ahlers træder ud af Folketinget. Men det ved den 58-årige Michael Lange ikke lige, om han er parat til.

»Jeg kan ikke sige på nuværende tidspunkt, om jeg kan starte i Folketinget,« siger Michael Lange, der tidligere har siddet i regionsrådet i Region Hovedstaden.

»Jeg er på ferie nu og tilbage mandag. Det har altså ikke ligget i mine tanker, at Tommy Ahlers ville forlade Folketinget,« siger han.

Michael Lange stillede op til Folketinget i 2019, hvor Venstre-folkene Jan. E. Jørgensen, Martin Geertsen og naturligvis Tommy Ahlers blev valgt ind foran ham. Som den kandidat, der fik 4. flest personlige stemmer, tilfalder pladsen i Folketinget ham, hvis en af de tre forlader Folketinget – hvilket så til Michael Langes store overraskelse er sket i dag.

»Det havde jeg slet ikke skænket en tanke. Jeg havde slet ikke forventet at enten Jan E. Jørgensen, Tommy Ahlers eller … ham sundhedsordføreren … hvad er det han hedder?«

Martin Geertsen?

»Ja! Martin Geertsen. Det forekom mig ikke realistisk, at de ville forlade Folketinget.«

Men starter du så i Folketinget?

Foto: Venstre.

»Jamen, jeg kan ikke sige så meget om det. Jeg skal først vide, hvad det indebærer. Derfor har jeg også talt med Karsten Lauritzen (Venstres gruppeformand), og vi har aftalt at drikke kaffe på mandag og tale det igennem,« siger Lange.

Jeg kan google mig frem til, at du har haft gode stillinger i medicinalindustrien. Blandt andet Novartis, hvor du har siddet i ledelsen. Hvad laver du nu?

»I dag er jeg ansat i ledelsen i det belgiske medicinalfirma UCB Pharma. Der blev jeg ansat kort inden valget i 2019.«

Kan du passe det job ved siden af et job som folketingsmedlem?

Tommy Ahlers stopper som folketingsmedlem for Venstre. 1. suppleant Michael Lange er ikke sikker på han takker ja til hans plads. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms.

»Nej. Det er mere end et fuldtidsjob.«

Nu ved jeg ikke alverden om lønningerne i den belgiske medicinalindustri, men jeg kan forestille mig, at der er et stykke ned til lønnen som menigt folketingsmedlem?

»Ja, det er rigtigt nok.«

Det lyder helt ærligt ikke som om, at du tager jobbet som folketingsmedlem?

»Jamen, jeg er som sagt på ferie netop nu, og det kommer som en stor overraskelse. Jeg kan ikke sige noget før mandag, når jeg har talt med Karsten Lauritzen,« forklarer Michael Lange.