400 somaliere slipper for at miste opholdstilladelser

Udlændingestyrelsen dropper gennemgang af opholdstilladelser med henblik på, om de skulle inddrages.

RB PLUS Regering: Somaliske flygtninge skal hjem- - Se RB 28/12 2016 09.34. Det er ikke set før, at Danmark undersøger, om opholdstilladelser til kvoteflygtninge kan inddrages. FN finder det ikke forsvarligt at hjemsende somaliere. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forholdene i Somalia er forbedret, og planen var derfor, at Udlændingestyrelsen ville gennemgå cirka 1200 asylsager med henblik på at vurdere, om opholdstilladelsen for somalierne skulle inddrages.

Men den plan er nu skrottet.

400 af de 1200 somaliske flygtninge kan efter alt at dømme ånde lettet op. Udlændingestyrelsen dropper nemlig at nærstudere deres opholdstilladelser.

Det viser et folketingssvar fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til udlændingeordfører for Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen.

- Vurderingen beror på, at de pågældende ikke er blevet meddelt opholdstilladelse på baggrund af de generelle forhold i Somalia.

- Den 9. december 2016 påbegyndte Udlændingestyrelsen at udsende breve til godt 300 af de cirka 400 somaliske flygtninge med orientering herom.

- For så vidt angår de knapt 100 af de cirka 400 flygtninge, viste det sig, at de pågældende var udrejst, forsvundet eller afgået ved døden, står der i svaret.

De pågældende flygtninge har alle fået tidsbegrænsede opholdstilladelser i Danmark de senere år.

/ritzau/