Pernille Vermund: Blå blok mangler en stærk leder med nosser

Pernille Vermund er dagens gæst i »Pilestræde«, hvor partilederen for Nye Borgerlige kommer med en hård kritik af lederskabet i blå blok.

»Jeg kan godt forstå, det har været svært for folk at se det blå projekt,« siger Pernille Vermund (D) i dag i »Pilestræde«. Jakob Ellemann-Jensen (V) har senest i en tale til Venstres landsmøde i Herning åbnet for muligheden for at gå i regering med Socialdemokratiet. En tale, hvor han også bevæger sig et stort skridt væk fra blå blok. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er »beskæmmende«, at Jakob Ellemann-Jensen »vil i seng med fjenden,« siger Pernille Vermund med henvisning til de pågående forhandlinger mellem Venstre og Socialdemokratiet om et regeringssamarbejde på midten af dansk politik.

Går Venstre i regering, vil det føre til den totale opløsning af blå blok, siger partilederen i »Pilestræde«. Faktisk er det allerede i gang.

»Der er åbenlyst ikke et samarbejde blandt de borgerlige partier, som der har været de sidste 3,5 år. Vi har brugt 3,5 år på virkelig at læne os ind mod hinanden, bygge det samarbejde og den tillid op. Den tid og energi skal forhåbentlig ikke være spildt, og det vil den nok desværre være, hvis Jakob Ellemann-Jensen og andre borgerlige partier hopper i kanen med Mette Frederiksen.«

Pernille Vermund afviser, at hun og Nye Borgerlige skulle have et ansvar for det kuldsejlede borgerlige samarbejde.

»Jeg tror, vi har et ansvar og en ære for, at vi stod et andet sted ved valget i 2022, end man gjorde efter valgperioden 2015 til 2019. Det tror og håber jeg også, at de øvrige partiledere vil give mig ret i. Vi har virkelig kastet os ind i kampen for at samle det borgerlige Danmark.«

Statsministerkandidater uden nosser

Uden Lars Løkke Rasmussens lilla Moderaterne-mandater skal blå blok se langt efter folketingsflertallet. Tilbagegangen i vælgere kan ifølge Vermund tilskrives både en politisk krise, men især også en ledelseskrise.

Det vil kræve en helt særlig ting, hvis de borgerlige igen skal have et tilbud, der får opbakning fra et flertal af vælgerne, siger hun i »Pilestræde«:

Nosser.

Du kan høre interviewet med Pernille Vermund i dagens udgave af podcasten »Pilestræde«, som du kan læse et uddrag af herunder.

Uddrag af podcasten:

Jeg vender lige tilbage til Ellemann på landsmødet. Han siger: »Det er andet valg i træk, blå blok lider nederlag – anden gang vælgerne fravælger det blå projekt.« Hvad er opskriften på et borgerligt projekt, som et flertal af vælgerne gider?

»Jeg tror, frem for alt, at det er et projekt, hvor den eller de statsministerkandidater, der stiller op for de borgerlige partier, har nosser nok til, for at sige det som det er, at være deres borgerlighed bekendt og også stå op imod en kvinde som Mette Frederiksen.«

Så det, der mangler i et velfungerende borgerligt projekt, som et flertal af danskerne gider, er bare en stærk leder med nosser?

»Jeg tror i hvert fald, det er en del af årsagen.«

Lyt til »Pilestræde« ved at klikke på afspilleren i artiklen eller find podcasten på din foretrukne app.

Følg »Pilestræde« på mobil