Mission i Letland tørlægger danske kaserner for det bedste udstyr

Massevis af udstyr i tiptop stand er netop blevet sendt med den danske afskrækkelsesbataljon til Letland. Men hjemme på de danske kaserner skal man kigge langt efter udstyr i samme liga, og det kan blive et stort benspænd for soldater i kommende udsendelser. Ronja Pilgaard besøgte den udstyrstunge militærbase i Letland, og i dag fortæller hun i podcasten »Pilestræde«.

Sammen med ordførere fra Venstre, Socialdemokratiet, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og De Konservative besøgte forsvarsminister Morten Bødskov (S) fredag de mange hundrede soldater, der i øjeblikket er udsendt til Letland. Med sig på missionen har den danske bataljon fået det ypperste udstyr fra de danske kaserner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stine Tidsvilde, Forsvarsministeriet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Infanteikøretøjer, hvor benzinen lækker. Huller i bukserne, men ingen nye i den rigtige størrelse. Vandring i sikkerhedsstøvler, fordi der ikke er flere vandrestøvler.

Det kan meget vel være virkeligheden for de soldater, der er efterladt hjemme på kasernerne i Danmark.

For med den nye 750 mand store afskrækkelsesbataljon i Letland, har den store »forsvarsstøvsuger« været ude på de danske kaserner og indsamle alt det gode materiel til udsendelsen.

Det efterlader de danske kaserner med et noget afstumpet lager af kampvogne og artilleri.

Berlingskes journalist Ronja Pilgaard har i lang tid afdækket de store problemer med dårligt udstyr i Forsvaret:

»Det er et problem, hvis der skal nogle nye (hold til Letland, red.) afsted. Det er et problem for de soldater, vi har hjemme. Deres evne til at øve bliver forringet. Deres udstyr halter.«

I sidste uge besøgte hun selv den danske bataljon i Letland, og på vej hjem i flyet konfronterede hun forsvarsminister Morten Bødskov (S) med det haltende materiel i Danmark.

Hør forsvarsministerens svar i dagens udgave af »Pilestræde«, hvor Ronja Pilgaard beretter om turen til den støvede militærbase i Letland.

Følg Pilestræde på mobil