Marie Krarup i opsigtsvækkende melding: Vesten har digtet en forkert historie om Ukraine

Det er forkert, når danske politikere omtaler Ukraine som et demokrati, mener Marie Krarup. For halvdelen af ukrainerne støtter ikke Zelenskyj-styret i Kyiv og ønsker ikke at være en del af Vesten. Krarups udtalelser om krigen og Vestens forhold til Putin er så kontroversielle, at Dansk Folkeparti bad hende »skrue ned«. I dag er hun gæst i Pilestræde.

Marie Krarup talte for højt og for meget om Rusland. Dansk Folkeparti bad hende »skrue ned«, og det var en af grundene til, at hun forlod partiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestens medier fortæller én historie om Ukraine – at landet er et velfungerende, liberalt demokrati, og at ukrainerne for alt i verden gerne vil være en del af Vesten. Men det er langt fra sandheden, mener Marie Krarup, der lørdag forlod Dansk Folkeparti og blev løsgænger.

»Det er en falsk fortælling, at der går en linje mellem frihed og undertrykkelse lige øst for Ukraine,« siger Krarup.

Hun mener, at vi skal glemme hele forestillingen om et homogent Ukraine med våde, vestlige drømme, og i stedet se realiteten i øjnene:

Ukraine er delt i to.

Den ene halvdel af befolkningen ønsker at være medlem af NATO og EU, mens den anden ønsker et tæt samarbejde med Rusland. Derfor er Vesten med til at splitte landet ved at støtte styret i Kyiv, mener Krarup.

Følg Pilestræde på mobil