Kaos i kinesisk ejendomsgigant: »Er det her Kinas Lehman-øjeblik?«

Den kinesiske ejendomsgigant Evergrande, et af verdens mest forgældede selskaber, er på randen af kollaps. På Wall Street holder de vejret. Står vi over for en ny finanskrise?

Vagter foran Evergrandes hovedkvarter i Shenzhen, Kina. Vrede forretningspartnere og kunder var troppet op for at kræve penge, de havde tilgode, tilbage fra virksomheden. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Kirton/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ulvene på Wall Street hyler ikke længere så højt, som de gjorde tidligere på året. Faktisk er stemningen ved at være godt og grundigt presset.

»Hvad er der tilbage af gode nyheder?« lød det for nylig fra Bank of Americas amerikanske aktiechef, Savita Subramanian, der forudser markante fald på de amerikanske børser. Inflation, globale forsyningsproblemer, lavere økonomisk vækst og deltavarianten er nogle af de ting, der gør Wall Street nervøs.

Et kig til Kina hjælper ikke på humøret: Ejendomsgiganten Evergrande er tæt på at gå i betalingsstandsning med en gæld på størrelse med Danmarks BNP. Det vil være et kæmpe krak i den kinesiske byggebranche, som kan sprede sig til den globale økonomi.

»Hvis den kinesiske vækst kommer under pres, så ved vi jo godt, at vi i Vesten får det rigtig svært,« siger journalist på Berlingske Business Sara Sjølin.

Vil den næste finanskrise starte i Kina? Lyt til Pilestræde her:

Følg Pilestræde på mobil