»Jeg har prøvet ikke at gøre opmærksom på mig selv. Og ved at gøre det har jeg vundet en Oscar. Det er sgu da underligt«

»And the Oscar goes to … 'Sound of Metal',« sagde Harrison Ford og gav danske Mikkel E.G. Nielsen prisen for bedste filmklipning. Hvordan føles det at modtage en pris foran hele Hollywood-eliten og millioner af tv-seere? Og hvad laver en filmklipper egentlig? Få svarene i dagens udgave af »Pilestræde« – Berlingskes nyhedspodcast.

 
Den danske klipper Mikkel E.G. Nielsen vandt en Oscar for bedste klipning for filmen Sound of Metal mandag den 26. april 2021. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Fuck 'Druk'. Det her er for vildt,« udbrød Zentropa-stifter Peter Aalbæk, da danske Mikkel E.G. Nielsen i sidste uge vandt en Oscar for bedste filmklipning.

De mange dygtige danskere filmteknikere får ikke den anerkendelse, de fortjener, mener Aalbæk. Også Oscar-vinderen selv vil have mere fokus på filmklipper-erhvervet. Men hvorfor er det vigtigt? Og hvad laver en filmklipper egentlig?

Berlingske er på besøg hos den netop hjemvendte filmklipper i dagens episode af nyhedspodcasten »Pilestræde«. Det er også i dag, at »Sound of Metal« har dansk biografpremiere, og i podcasten kan du høre Mikkel E.G. Nielsen fortælle om arbejdet med at klippe filmen ned fra 40 til små to timer.

Og selvfølgelig hvordan det føles at få den tunge, guldbelagte statuette overrakt af Harrison Ford, foran cremen af Hollywood og rullende tv-kameraer.

Lyt til dagens udgave af »Pilestræde« her:

Du kan lytte til alle episoder af »Pilestræde« her:

– eller der, hvor du ellers finder dine podcast.