Hun plejer at fortælle andres historie. Nu sætter hun sin egen – helt særlige – fortælling under lup og håber, at den kan hjælpe andre

Freja Marquardt led i flere år af en sygdom, som rammer mange – særligt unge piger. Til daglig er hun journalist, men i dag i Pilestræde fortæller hun sin egen historie og nævner én konkret episode, som var afgørende for hende.

For ti år siden fik Freja Marquardt en idé om, at det var bedst, hvis hun tabte sig. Hun halverede sin kost, kastede op efter måltiderne, og kiloene raslede af hendes krop. Men da hun gik til lægen, fik hun at vide, at hun ikke var »syg nok« til at komme i behandling. I dag fortæller hun sin historie i Pilestræde.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun kalder det »angstprovokerende«.

Omvendt mener hun, at det er vigtigt at fortælle sin egen historie, for flere tusind danskere står over for samme udfordringer i dag.

Freja Marquardt er freelancejournalist og vant til at fortælle andres historie.

Men i Berlingskes podcast Pilestræde – og i en større artikel i Berlingske – fortæller hun sin egen historie.

Freja Marquardt har lidt af en spiseforstyrrelse. Hun blev aldrig diagnosticeret, men hendes symptomer mindede om dem, som ofte findes hos personer, der lider af bulimi.

Hun kastede op, når hun havde spist, og hun tabte næsten 15 kilo.

»Det startede med, at jeg var ufatteligt ked af det. Det var der flere årsager til,« siger Freja Marquardt i Pilestræde.

Efter først at have rakt ud til sin læge, som ikke kunne hjælpe hende, fandt Freja Marquardt selv en vej ud af sygdommen.

I dagens Pilestræde fortæller hun om, hvordan hun blev syg, hvad sygdommen betød for hendes hverdag, og hvordan hun omsider blev rask. Men hun fortæller også, hvilke spor sygdommen har sat i hende i dag.

Følg Pilestræde på mobil

Lyt til tidligere afsnit af Pilestræde: