Hun blev kritiseret for at spørge sine studerende, selvom de ikke har hånden oppe. Nu svarer hun igen: »Ungdommen er for sart«

Siff Pors' studerende retter skarp kritik af hendes undervisningsform, men nu sender hun kritikken direkte tilbage. Mange af de studerende er for sarte, og må indrette sig efter universitetet – ikke omvendt – siger hun i dag i »Pilestræde«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke ligefrem blevet sendt roser efter Siff Pors på det seneste.

Flere af hendes studerende på Københavns Universitet, hvor hun underviser på engelskstudiet, er stærkt utilfredse med hendes undervisningsform. Hun skaber et »utrygt« og »ukonstruktivt« læringsmiljø, skriver 13 ud af 28 studerende i en semesterevaluering.

Nu svarer hun igen i »Pilestræde«:

»For at sige det lige ud, så synes jeg, de er sarte.«

De 13 førsteårsstuderende kritiserer blandt andet, at hun kan finde på at stille dem spørgsmål, selvom de ikke har hånden oppe, at hun registrerer deres fremmøde, og at hun stiller for høje faglige krav.

Men det har hun ikke tænkt sig at lave om på, siger hun.

»Det er på tide, de indser, at der bliver stillet krav til dem. Om de så står i en bagerforretning og ekspederer, eller om de sidder i en stol på Engelsk Institut.«

Tilpas jer universiteterne!

Fra studenterforeningen og studieledelsen lyder det til Politiken, at de studerende og måden at studere på, har ændret sig markant over de sidste år, og peger blandt andet på, at flere har diagnoser og læsevanskeligheder.

Men den køber Siff Pors ikke.

»Jeg tror ikke et øjeblik på, at unge mennesker har det sværere nu end for 20 år siden.«

Måske er der bare en forskel i syn fra din side og de studerendes side på, hvad et undervisningslokale er, hvad en undervisers rolle skal være og hvad en studerendes rolle skal være?

»Det er der uden tvivl, men så må de studerende tilpasse sig universitetet og ikke omvendt.«

Er det i virkeligheden Siff Pors, der ikke er fulgt med tiden? Lyt til hele interviewet i »Pilestræde« – Berlingskes nyhedspodcast.

Følg »Pilestræde« på mobil